Den "firedørs Veyronen" ble opprinnelig vist som Bugatti 16C Galibier Concept helt tilbake i 2009.

Men i år vil vi få se en produksjonsversjon, komplett med en dobbelt turboladet versjon av Veyrons mektige W16-motor.

Siden motoren er plassert i fronten, burde det ikke være noe problem å kjøle den - noe som har gitt ingeniørene hodepine med den midtmonterte firedoble turbo-motoren i Veyron - og dette innebærer også at det er rikelig med plass til baksetepassasjerer i den velutstyrte kupeen.

Den har også en stor bakluke, så her vil det være bra med rom for store kofferter full av de pengene du vil trenge for å kjøpe en - den enorme Bugattien vil nok komme på over en million pund - i England.

Men det ser ikke ut til å være et problem i de markedene som gjør det bra for tiden - særlig Kina og Brasil - hvor produsenter av superbiler har opplevd utrolig vekst i takt med en økonomi i voldsom vekst..

=

TOUR DE FRANCE; Galibier-navnet har rot i en fordums spesialversjon av en Bugatti Type 57. Men Galibier er også navnet på en berømt (og beryktet) fjellovergang i Tour de France.

4x4 og 1000 hk

Ser vi på ytelsen, er den helt i Bugatti-stil: Raskest i verden. Ytelsen vil ligge i området rundt 1000 hester, og 0-100 vil gå unna på omkring tre sekunder, med en toppfart på 385 km/t gjennom det vanlige firehjulsdrift-systemet og en åttetrinns automatkasse.

Vekten er holdt ganske lav (2100 kg) ved å bruke strukturer i karbonfiber, med karbon i front, karbon i hekk og karbonpaneler, og vinger i aluminium.

Men det er fremdeles en stor bil: Konseptet målte ikke uvesentlige fem og en halv meter i lengde, og med bredde som en liten buss.

=

RASKEST: Verdens raskeste familiebil? Oh yeah.

=

JADA: Åtte eksospotter må til. © Nick Dimbleby

Garantert raskest

Det er sannsynlig at Galibier ikke vil begynne produksjonen før de siste bilene i Veyron-serien er ferdig bygd i bedriftens fabrikk i Molsheim (du kan fremdeles kjøpe en GranSport kabriolet), ganske enkelt fordi det ikke er plass nok til å lage begge bilene samtidig.

Raskeste firedørs i verden? Det kan du banne på.

Les også:

Bilen er 72 prosent dyrere i Norge enn i Sverige

Ubegripelig at denne bilen ikke selger bedre

Bilen som sier "pell deg vekk" til alle andre

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!