Karbonfiber. Titan. Aramid. Platina. Gull. Eksotiske materialer har blitt brukt i superbiler også tidligere. Men porselen? Jepp, Bugatti har nettopp lagd en Grand Sport roadster hvor flere deler er byttet ut med porselen. Og de forsikrer at den har blitt krasjtestet.

Denne enkeltbygde L'Or Blanc (eller hvitt gull, selv om vi ikke kjenner til at det er brukt), ble skapt sammen med det elegante porselenshuset KPM. Porselensdelene omfatter innlegg i midten av hjulene, bensinlokket og skiltet bak. Inni finner du en porselen dashbordtallerken (del fra et pikniksett, ingen spøk) og et elefantrelieff bak setene, litt som radiator-maskoten til Royale fra 1927.

=

STANDARD: Elefantkunst er standardutstyr. Merkelig, men sant

Og du tror at vi ikke vil nevne lakkeringsjobben? Dette er ikke bare striper - de er omhyggelig malt under et tykt lag med klarlakk for å bli helt glatt.

Bugatti har nettopp solgt den siste av 300 Veyroner, inkludert Super Sport-versjonene. Men det er ikke slutten. Alle Veyronene vil ikke bli bygd før neste år, og Grand Sport vil utgjøre 150 til, hvorav bare 50 er solgt hittil.

Og når disse er bygd, vil Galiber akkurat være ferdig. Håper vi.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!