Volvo V60 følger en kjent suksessoppskrift og kommer i Cross Country-versjon, akkurat som lillebror V40. Fire av 10 solgte V40-er er en Cross Country, ifølge Volvo.

Cross Country-konseptet er på sett og vis hytteversjonen av de vanlige bilene, en trend der Volvo var tidlig ute med XC70. Det innebærer ikke at V60 Cross Country får laft, gress på taket og stor peis, men styling som "skliplater" , sideskjørt, skjermbreddere og noe høyere bakkeklaring. I V60 Cross Countrys tilfelle er bakkeklaringen 6,5 centimeter høyere enn på vanlig V60.

Ifølge Volvo Norge kan Cross Country invitere til sporty kjøreopplevelser grunnet teknologi som dreiemomentvektorisering og Corner Traction Control.

V60 CC lanseres på Los Angeles Motor Show og er ventet til Norge i juni neste år. Varianten med forhjulsdrift blir tilgjengelig med Volvos nye Drive-E diesel- og bensinmotorer med fire sylindre. Versjonen med firehjulsdrift kommer med D4-motoren med fem sylindre.

Les også:

Volvo V40 Cross Country - klart best med firehjulsdrift

Slik er nye Volvo XC90

Nå kommer Volvo med neste motorgenerasjon

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!