Det britiske forbrukermagasinet What Car? presenterer hvert år en statistikk over hvor pålitelige biler er. Statistikken omfatter inntil ti år gamle biler, og datagrunnlaget er over 50.000 biler forsikret hos Warranty Direct.

Dette selskapet tilbyr privat bilgaranti.

Nylig presenterte vi de ti bilmodellene som kom best ut i undersøkelsen. Ett merke feide alle andre av banen. Les om de ti beste her.

Mens modellen som kom best ut i What Car?-statistikken bare hadde to feil per 100 biler det siste året, har verstingen vanvittige 77 feil per 100 biler.

Verdt å merke seg er det at mens japanske modeller dominerte stort på lista over de ti bilene med færrest feil, er det ingen japanske blant de ti med flest feil.

Dessuten kommer påfallende mange modeller fra statusbilprodusenter svært dårlig ut. Audi har tre modeller på flest-feil-lista.

Les alle våre Audi-tester her.

Statistikken bør leses med visse forbehold. For eksempel tar rangeringen ikke høyde for antall kjørte kilometer eller måten bilen brukes på.

Derfor skal det normalt være atskillig færre feil på en sommerbil som brukes noen uker i året enn en terrengbil som brukes året rundt og til det den faktisk kan brukes til. Merk også at statistikken omfatter biler registret i Storbritannia.

Men verken antall kjørte kilometer eller bruksmåte kan forklare alle feilene for alle bilene på lista over bilmodeller med flest feil.

Vi har testet over 500 biler.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!