Trodde du at alle moderne biler var omtrent like pålitelige? Tro om igjen, for en undersøkelse gjennomført av det britiske forbrukermagasinet What Car? viser at forskjellene er enorme:

Mens de beste bilene bare har hatt to feil per 100 biler det siste året, har verstingen - Alfa Romeo GTV - 77 feil per 100 biler.

"What Car?" utfører sin undersøkelse sammen med Warranty Direct, et selskap som tilbyr privat bilgaranti. Bilene som er sjekket er inntil ti år gamle.

Dataene undersøkelsen bygger på (mer enn 50.000 biler), viser hva som har vært galt med bilene og hva reparasjonen har kostet.

Ikke minst viser den hvor stor andel av hver enkelt bilmodell som det har vært feil med det siste året.

På 2010-lista er det atter en gang japanske modeller som dominerer stort. Åtte av ti biler kommer fra japanske merker. Og ett av dem tar hele fem av plassene på topp ti-lista, nemlig Honda. Toyota, som har vært en gjenganger i toppen i slike kåringer, er derimot ikke representert blant de ti beste.

Her er de ti bilene med færrest feil:

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!