Kompaktklassen er populær, både i Norge og i det store utland. Det gjør at bilprodusentene satser tungt i dette segmentet. Det gjør at du som bilkjøper har mye å velge mellom, noe som egentlig er positivt. Likevel betyr det også at det kan være vanskelig å vite hvilke biler som er verdt å satse pengene sine på, og hvilke man bør styre unna.

Vi har valgt ut fire biler i denne klassen, og vurdert blant annet feilstatistikk, hvordan vi opplevde bilen da den var ny og hvor fornøyde eierne har vært med bilholdet sett under ett. Alt dette gjør at du som bruktbilkjøper har et godt grunnlag når du skal plukke ut den bilen som passer best for deg.

De feilene vi lister opp i vurderingene er kjente, modellrelaterte feil. Det betyr ikke at andre ting kan feile akkurat den bilen du vil ha. Derfor gjelder det, som alltid, å sjekke bilen nøye. Dersom du ikke føler deg kompetent til å avdekke feil og mangler, kan det lønne seg å ha med en bilkyndig venn når du skal se på bilen.

Når vi har vurdert markedet, har vi tatt utgangspunkt i biler som har gått under 100.000 kilometer. Grunnen til dette er at det rundt dette tidspunktet dreier seg mer om oppfølging og vedlikehold enn modellrelaterte feil og mangler.

Les mer om hva du må passe på når du kjøper bruktbil her

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!