Klinisk forskning viser at motorlyden fra en luksusbil eller en sportsbil appellerer til våre primærinstinkter. Og kanskje mer overraskende: at gromlyden tenner kvinner mer enn menn - til og med de kvinnene som ikke er bilinteresserte.

Vi har testet mange opphissende biler - les alle våre biltester her!

Dette er konklusjonen fra en undersøkelse gjort av det Bermuda-baserte forsikringsselskapet Hiscox - som har en stor britisk underavdeling som blant annet har spesialisert seg på å forsikre luksusiøse og spreke biler.

Tenner på det gromme - ikke på Polo

Deltakerne i undersøkelsen fikk høre forskjellige biler ruse motorene i 30 sekunder, deretter ble testosteron- og hormonnivåene målt med spyttprøver, og en spørreundersøkelse ga svar på hvordan de hadde reagert psykisk.

Gruppen fikk høre på lyden fra en Maserati, en Ferrari og en Lamborghini - og en Volkswagen Polo, så undersøkelsen skulle få et hverdagslig sammenlikningsgrunnlag.

Vakker italiener - les om Maserati GranTurismo her.

Racerbil for gata - se EDO Performances ekstremutgave av Maserati MC12

Illsint okse - når en Lamborghini Murciélago LP640 ikke er nok

Sportslig luksuskrysser: les om Maserati Quattroporte Sport GT S

Jodie Kidd smiler svært så fornøyd i sin Maserati GranTurismo S.

Her er resultatene fra undersøkelsen:

- Maserati hadde størst innvirkning på kvinnene - 100 prosent av de kvinnelige deltakerne viste en signifikant økning i testosteronet.

- 100 prosent av kvinnene viste en reduksjon i testosteronet da de ble utsatt for Polo-motorlyd.

Golf light - les vår test av Volkswagen Polo GTI her

- 50 prosent av de mannlige deltakerne fikk økt testosteronnivå da de hørte Maserati-lyden.

- 60 prosent av de mannlige deltakerne fikk økt testosteronnivå da de fikk høre Lamborghini.

En orgie i godlyd - hør enorme mengder med herlig motorlyd her!

På tross av at 60 prosent av kvinnene på forhånd hadde sagt at de ikke var særlig interesserte i biler, viser undersøkelsen at de faktisk tente mer på de gromme motorlydene enn det mennene i undersøkelsen gjorde. Med andre ord overvant de grunnleggende instinktene deres personlige preferanser.

Gir seksuell tenning

- Vi så signifikante økninger i mengden testosteron i kroppen, særlig hos kvinnene, sier David Moxon, psykologen som gjennomførte testene.

- Testosteron er en indikator på positiv seksuell opphisselse, så vi kan konkludere med at brølet fra en sportsbilmotor faktisk resulterer i en primitiv psykologisk respons i opphissende retning, fortsetter Moxon.

Testpanelet bestod av tjue menn og tjue kvinner i alderen 22 til 61 år. På forhånd svarte 63 prosent av kvinnene og 66 prosent av testpanelets menn at de snudde seg for å se om de hørte en dyp, brølende motorlyd på veien. Også et tegn på at gromme biler vekker instinkter hos oss mennesker.

Det eneste vi lurer på i dette her, er grunnen til at et forsikringsselskap gjennomfører en slik undersøkelse.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!