Finnene er aktive i produktutviklingen og den nye Drive-serien fra Fiskars Boats er siste skudd på stammen.

Skroget er i aluminium, mens innredning er støpt i glassfiberarmert polyester. Dette er løsninger man kjenner fra før på Silver-modellene. Også Yamarin har lansert nye Cross-serien med kombinasjon alu-skrog og plast innredning. Fordelen med dette konseptet er at man får et svært slitesterkt skrog med lavt vedlikehold, samtidig som man får en triveligere og mykere innredning.

Den nye Drive Open 46 er en liten skjærgårdsjeep med to konsoller. På akterbenken er det plass til skipper og to passasjerer. Det er også sitteplasser foran konsollene og totalt er båten godkjent for 5 personer. Drive-serien selges gjennom Brunswick Marine i Norden og da er det naturligvis en svart Mercurymotor på hekken. Produsenten anbefaler motorer i størrelsen 40 - 50 hk. Blant standardutstyret kan nevnes badestige, lanterner, automatisk lensepumpe og brannslukker. I instrumentbordet er det avsatt plass til Silva kompass og innfelt Garmin kartplotter. På ekstrautstyrlisten står også en Comfortpakke som inneholder benkeputer og tepper.

Produsenten fremhever selv det lave støynivået i båten og den fine gangsonen gjennom båten. En smart, ny skjærgårdsjeep er lansert og den går inn i populære klassen og er velegnet som båt til hytta eller trivelige holmeturer for familien. Om man ønsker en litt større modell, er Drive Open 50 en halv meter lenger. Da får man plass til konturfomede stoler for fører og passasjer. Den litt større modellen er anbefalt med motorer fra 50 til 60 hk.

GOD BLANDING: Skroget er i aluminium, mens innredning er støpt i glassfiberarmert polyester. Fordelen med dette konseptet er at man får et svært slitesterkt skrog med lavt vedlikehold, samtidig som man får en triveligere og mykere innredning. © Foto: Arkiv

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!