Kort sagt:

+ Lekker design

+ Innovativ

+ Allsidig


- Litt mye elektronikk

- Langsgående sittebenker

- Relativt kostbar

Ikke mindre enn seks prisnominasjoner har denne båten fått siden 2009.

Og av disse har finnen sanket flere førstepriser:

Blant annet "Boat of the Show" på Stockholm Boat Show i 2009 og Motorboat of the Year på London Boat Show i 2010.

I tillegg seilte den inn på listen over "The worlds top 100 design products" samme år.

Dette skulle si en hel del om Marino APB 27 - om ikke også en hel del om alle de andre "nye" båtene i markedet.

For det er ikke hver dag at båtbransjen byr på noe som ser og føles rimelig annerledes enn hva man normalt sett blir presentert for på årets første båtmesser.

Det går stort sett i nye puter, nye farger og nytt dashbord.

Brødrene Fagerström har i motsetning trykket på noen riktige knapper med sin styrehyttebåt, som det tok en stund å få fra tegnebrett til støpeform.

Les mer

Test Aquador 28 HT: Herlig hardtop

Test Minor 28: Står til toppkarakter

Båtførerprøven: De fem viktigste spørsmålene

Marino APB 27 2011=

ANNERLEDES: Inne i styrehytta har Marino APB 27 andre løsninger enn den typiske helårsbåten. © Frederik Finnes

Tekniske data

 • Pris testbåt: kr. 1 600 000
 • Motorkapasitet: 210-300 hk
 • Motor testbåt: VP D4-260 hk
 • Toppfart: 35,1 kn
 • Produksjonsland: Finland
 • Lengde (LOA): 8,20 m
 • Bredde: 2,90 m
 • Byggemateriale: GAP
 • Vekt:3200 kg
 • CE kategori: C
 • Drivstofftank: 200 l
 • Mer informasjonwww.marinoboats.no

Design i sentrum

At design er viktig for tiden, er dette en grei bekreftelse på. For selv om APB i bunn og grunn er en "vanlig" styrehyttebåt med noen litt uvanlige effekter, oser den av innovasjon og fremtidsform. Et avrundet tak og mørke farger bare fremhever denne effekten.

Helt sentralt står Marinos samarbeid med norske Ertec, som er en viktig brikke i dette puslespillet. Ertec har nemlig bygget den tekniske løsningen som gjør det mulig både å trekke vekk nesten hele taket, samt å felle hele bakveggen på styrehytta ned under akterdekket.

Et trykk på en knapp, og alt går av seg selv. Praktisk og smart, men en dreven båtmann vil nok fryse på ryggen over tanken på elektronikk som slår seg vrang.

Les mer

Test Targa 27.1: Klassikeren

Test Askeladden P66 Pilothouse: Styrehytte-satsing

Marino APB 27 2011=

PLATTFORM: Akterdekket er et av områdene der Marino APB 27 skiller seg ut. © Frederik Finnes

Alt i ett

Konseptet er, i hvert fall per definisjon, også ganske unikt. APB står for "All Purpose Boat", en betegnelse som skal gjenspeile flerbruksaspektet til finnen: Under tak er båten en lukket allværtsbåt, men når solen skinner er det enkelt å gjøre den nesten helt åpen ved hjelp av nedfellbare tak og vegger.

Et stort akterdekk blir større når akterspeilet felles ned, og kan enten være en stor solplattform, et lastedekk eller en fiskeplattform. Her akter sitter man også bra på sidebenkene, som også fungerer som stuverom.

APB har dessuten fin gangvei på begge sider av styrehytta, noe som skaper lett tilgang til fordekket, men som også stjeler en del inneplass.

Under tak er også flerbruksaspektet tydelig. Med to langsgående benker og en konsoll med kombinert førerbenk for to og pantry, har båten en åpen planløsning som fungerer bra på dagsturer. Under fordekket finner vi en klassisk V-køye og keramisk totalett, noe som sammen med stikkøyene under benkene i hytta gir køyeplass for i alt fire personer.

Da har man i alle fall muligheten for en langtur med familien, selv om konseptet nok mest er myntet på dagsturer og transport. Komforten under gange er for øvrig bra nok bak spakene, men langsgående sittebenker er ikke vår favoritt når bølgene slår mot skroget.

Les mer

Kjør båten smart - spar tusenlapper

Slik kjøper du bruktbåt

Marino APB 27 2011=

MIDT I: Førerplassen er sentrum i Marino APB 27 © Frederik Finnes

Tåler juling

APB 27 leverer varene i sjøen, noe Marino har for vane å gjøre. Båten er lettmanøvrert og reagerer positivt på trimming, og det 20 grader skarpe skroget går stille og udramatisk i bølgene.

Toppfaten når vi ved 35 knop - da med tre personer og fulle tanker om bord. Skroget kjennes riktignok en anlese fremtungt, og båten ligger litt tyngre i sjøen enn forventet, men ikke så mye at det sjenerer.

Dette er ikke og skal heller ikke være noen lekebåt, men en trygg og lekker flerbruksbåt for den moderne båtmann, en rolle den også fyller bra.

Les mer

Slik tar du vårpussen av båten

XO 24: Nytt finsk båtmerke

Marino APB 27 2011=

FOR TO: Marino APB 27 har fire køyeplasser, men passer best for to på weekendtur. © Frederik Finnes

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Marino APB 27 er en spennende og annerledes styrehyttebåt som gjør konseptet mindre "gubbete" og mer i tiden. Her finnes mye bra løsninger, selv om vi ser risikoen med mye elektronikk.

Marino har fire køyeplasser, men er nok en båt best egnet for to, spesielt på weekendturene. Med mahogny og teak om bord er nok dette i større grad et blikkfang enn en arbeids- og fiskebåt.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!