Skjærgårdsjeeper på rundt 5 meter er en populær båtstørrelse. Ikke så rart, siden de både er ganske praktiske og innholdsrike, samtidig som de ikke krever mye motor og dermed kan holdes på hyggelige prisnivåer.

Eksempelvis kommer rimeligste versjon av Finnmaster 52 SC på drøyt 170 000 kroner med en Yamaha F50 på hekken.

Finnmaster 52 SC ble lansert i fjor høst, og debuterer på vinternes og vårens båtutstillinger her i Norge. Om bord ser man en videreføring av de smarte løsningene i den litt større Finnmaster 55 SC vi testet i fjor. Det gjelder de fine trinnene i baugen og på hver side av motorbrønnen, samt fenderholderne på styrbord side mot baugen.

Finnmaster 52 SC 2011=

Finnmaster 52 SC har praktisk innredning.

Fornuftige sitteplasser

Vi har fått en snartur på sjøen med en av de første produksjonsmodellene, og førsteinntrykket tilsier at Finnmaster 52 SC blir et fint tilskudd i denne båtklassen. Konsollen går fra midten og ut til styrbord side, og aktersofaen fungerer også som førerplass.

Det gir ikke like god sittekomfort som i storebror 55 SC med separate førerstoler og egen aktersofa, men så er også 52 SC-konseptet mer beregnet for kortere turer og færre personer. I tillegg til de to-tre plassene akter, er det en liten sittebenk foran konsollen og en langsgående sittepute på babord side i baugen.

Selve konsollutformingen er enkel, men bra. Små detaljer som 12V-uttak i hanskerommet, et par drikkeholdere og plass til innfelling av en liten kartplotter, vitner om at det er tenkt før det er bygget.

Les mer

Test Uttern S52

Guide: Slik kjøper du båt

Finnmaster 52 SC 2011=

Forut kan to-tre personer sitte i en viss komfort.

Takler det den trenger

Under vår korte prøvekjøring var det ikke mye annet enn en og annen hekksjø å bryne seg på.

Småbølger er utfordringer båten takler greit og trygt. Finnmaster skal ikke være det sportsligste merket på vannet, og båten føles tillitvekkende i planingsfart og lettmanøvrert inn og ut av uthavner og ved brygga.

Vi kjørte båten med en Yamaha F60 på hekken, noe som virker mer enn tilstrekkelig. Da koster båten 183 000 kroner, og med F70 193 000 kroner.

Tekniske data:

  • Lengde: 5,2 m
  • Bredde: 2,0 m
  • Vekt u/motor: 580 kg
  • Motor: 50-80 hk
  • Personer: 6
  • CE-merking: C
  • Pris: Fra 171 000 kroner med Yamaha F50
  • http://www.yamaha-motor.no
Finnmaster 52 SC 2011=

En relativt stor og innholdsrik styrekonsoll.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!