Båtmessen Båter i sjøen 2011 er Nordens største flytende båtmesse, som i år arrrangeres fra 1.-4. september på Kadettangen ved Sandvika.

Dette er dermed landets største båtbutikk, med stort utvalg av båter og båtutstyr - det stilles ut mellom 450-500 båter.

Familiefokus

Fra arrangøren Norboats side meldes det ellers at dette skal være årets største, hyggeligste og opplevelsesrike båtmesse for hele familien.

Ingen andre flytende messer kan nemlig tilby publikum et så stort utvalg av båter og utstyr på ett sted.

Flere av disse båtene har verdenspremierer i Sandvika.

Vi har testet

Vi har testet eller omtalt flere av nykommerne allerede, og under finner du en samling av de viktigste båtnyhetene på messa.

- Vær tidlig ute

Går du med planer om skaffe deg ny båt til våren kan det være greit å huske på at ventelistene er lange.

- Slik bransjen er nå så er det få som sitter med lager. Det gjelder både båtbyggere og underleverandører, sier John Olav Lefdal hos Dreamline Yachts AS.

Nok å se på

På land finner tradisjonen tro rundt 60 utstillere som tilbyr alt fra elektronikk, utstyr, motorer, klær og informasjon.

I løpet av messen kan man ta båtførerprøven, både kurs og privatisteksamen, VHF-kurs og eksamen, lære livredning samt vedlikehold og riktig bruk av redningsvest.

Sterke nordiske innslag

Internasjonale smartinger

Her følger en liten samling av de mest spennende nyhetene og samt tester som er aktuelle til messa:

Ardea 32 Sjøen for alle=

NYHETER: Ardea 32 ble først vist frem under båtmessa Sjøen for alle. Nå er den klar på vannet. © Terje Haugen

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!