Tove Eggen

Tove Eggen (30) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist.

Etter fem år i London og Barcelona, er hun nå tilbake i Oslo og lager mote- og skjønnhetsartikler for Klikk Mote.

Sminke er langt ifra hjernekirurgi, men det er fortsatt overraskende fort gjort å bruke sminkeprodukter og teknikker på en helt feil måte.

Hvis målet, når du står og gjør deg klar for dagen, er å se ut som en best mulig utgave av deg selv, så er det jo litt dumt hvis sminken gjør det stikk motsatte.

Og vi har nok alle hatt stunder der vi får lyst til å slikke oss på tommelen og vaske bort sidejentas klumpete maskara og vaskebjørn-øyne, en tidlig tirsdagsmorgen på trikken.

Så neste gang du drar frem sminkemappa for å fjonge deg, kan du jo sjekke lista under og passe på at du ikke begår åtte av de aller største sminketabbene.

Og så er det lov til å le litt når du leser gjennom tabbene - for vi har alle, inkludert meg selv, begått disse.

Så en liten klype salt er å anbefale de neste minuttene.

WUPS: Et siste ekstra tips er å fjerne overflødig leppestift ved å klemme leppa rundt en finger, og dra ut. Ellers får man leppestift på tennene som frøken Reid her... © FOTO: Stella Pictures.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!