Dropp maskaraen - ta en Uma Thurman

Her tester Tove (30) sminkelooken ALLE snakker om

Snakkisen har faktisk en foryngende effekt.

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (30) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist.

Etter fem år i London og Barcelona, er hun nå tilbake i Oslo og lager mote- og skjønnhetsartikler for Klikk Mote.

Det kan virke som om internasjonal presse leker "gjett hvem som har fiksa på ansiktet"-leken om dagen.

Først ut var Renée Zellweger som i oktober 2014 var på alles lepper og rampelys-forsider, og alle var sikre på at dama hadde utført alle tenkelige skjønnhetsoperasjoner.

Og nå skjer det samme med Uma Thurman.

Utseendet hennes har rett og slett vært under lupen etter at hun gikk den røde løperen under en filmpremiere forrige uke.

Pressen og alskens eksperter mener nemlig at skuespilleren har fått utført alt fra fjerning av poser under øyne, til fillers og botox.

- Hva har Uma Thurman gjort med ansiktet sitt denne gangen, spør britisk Daily Mail i store bokstaver på nett, og fortsetter:

- Den 44 år gamle skjønnheten fikk hoder til å snu seg, av helt feile grunner, da hun viste seg med mistenkelig jevn panne og oppblåst ansikt, sammen met et ekstremt stramt smil.

Snakk om å ta hardt i, Daily Mail, sier vi.

- Vakre linjer rundt øyne

Selv var jeg så heldig å møte Thurman under et galla-event i Paris, for litt over fem år siden. Og la det være kjent; dama er like vakker som hun er hyggelig.

Faktisk slo vi av en liten prat på dametoalettet, og mens Thurman gav meg litt backstage Nobelpris-sladder, studerte jeg både hud og sminke.

Det første som slo meg, var hvor glødende huden var og hvor fantastiske fine linjer hun hadde rundt munn og øyne.

Thurman har alltid hatt relativt tydelige poser under øyne, som har blitt en del av utseendet hennes.

Men hun er også ganske glad i å leke seg med sminke, og hadde en ganske lignende sminketype kvelden jeg møtte henne, som hun har på bildene som nå går nettet rundt.

Nydelig lys rundt øyne, dramatiske lepper og fyldige bryn. Den eneste forskjellen var maskaraen, eller rettere sagt at hun faktisk brukte det da.

Så for å hylle vakre Uma Thurman, som tør å leke seg med makeup, og sannsynligvis ikke har fått utført de store plastiske operasjonene, viser vi i videoen over hvordan denne sminken legges.

Sjekk den ut for alle de beste sminketipsene, spesielt for tørr vinterhud. Så la maskaraen ligge i helgen, og test heller ut denne looken.

For ja, dette er en sminketeknikk som absolutt er foryngende, deilig dramatisk og veldig behagelig å bruke.

GLØDENDE HUD: Et oljebasert serum, kremete foundation og lysnende concealer under og på siden av øynene, gir ansiktet et lite løft og en foryngende effekt.
GLØDENDE HUD: Et oljebasert serum, kremete foundation og lysnende concealer under og på siden av øynene, gir ansiktet et lite løft og en foryngende effekt. Foto: FOTO: Tove Eggen

Glødende og gyllen hud

Når det kommer til selve makeupen som Thurman bar på den "fatale" premierefesten (ifølge visse medier), har makeupartist hennes, Troy Surrat, i etterkant forklart akkurat hvordan den ble lagt.

- Helt ærlig så er jeg overrasket over folks reaksjoner. Jeg trodde folk var mer klar over hvor stor forskjell sminke utgjør og hva den har å si i en kreativ moteverden, og spesielt for kjendiser som ønsker å vise sin personlighet via sminken. Kvinner burde eksperimentere mer - det er jo bare sminke, på slutten av dagen kan det jo vaskes av igjen, sier makeupartisten til Peopl Magazine.

Videre forteller Surrat at en kremete foundation ble jobbet godt inn i huden, og fuktigheten boostet for å en glødende og frisk hudtekstur.

Nå som det er kaldt og tørt i været, kan det være vanskelig å bruke foundation. Den fester seg ofte i ansiktets tørre partier, og ser flekkete ut.

Et godt tips er å bruke et oljebasert serum, slik som jeg viser i videoen over, før du legger foundation.

Vent helst 30 minutter før du går videre på foundation, eller påfør kun en liten dråpe hvis du har dårlig tid.

Bruk en concealer som er en til to toner lysere enn foundation, og plasser under og på sidene av øyne. Match gjerne med et tynt og lett skimrende pudder, som et mineralpudder.

VOLUM: Ved å tegne bryna fyldigere, men fortsatt myke, og kun bruke lyse skygger på lokket, skaper man volum til øyne og åpner opp blikket.
VOLUM: Ved å tegne bryna fyldigere, men fortsatt myke, og kun bruke lyse skygger på lokket, skaper man volum til øyne og åpner opp blikket. Foto: FOTO: Tove Eggen
FARGE: Strategisk plassert solpudder og rouge, samt en dramatisk leppe i flere toner, er prikken over i'en på denne sminke-looken.
FARGE: Strategisk plassert solpudder og rouge, samt en dramatisk leppe i flere toner, er prikken over i'en på denne sminke-looken. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Lyse øyne og tykke øyebryn

Enkelere øyesminke skal man lete lenger etter.

Alt du trenger er en lys ferskentonet øyeskygge, eventuelt en i champagne, lyse rosa eller lyse gul.

Plasser denne fra vipper til bryn, i indre øyekrok og lett under hele øyet. Legg en noe mørkere tone i globalen, men ikke nok til å være veldig synlig som sminke.

Fordi vi ikke bruker maskara, kan vi legge litt kajal langs øvre vippekant for litt ekstra fylde til vippene.

Bruk gjerne en mørkebrun, matt øyeskygge sammen med en tynn kost til dette. En blyant-kajal vil fort kunne ødelegge denne looken.

Bryna skal få litt ekstra fylde, men myke farger. Dette vil faktisk dra fokus oppover, og gi øyne et lite løft.

Bruk først en øyenbrynsblyant, og deretter en skygge, for det mest naturlige resultatet.

MAKE-OVER: Selv om dette er en forholdsvis enkel look, ser man ofte dramatisk anderledes ut - og det er jo alltid spennende!
MAKE-OVER: Selv om dette er en forholdsvis enkel look, ser man ofte dramatisk anderledes ut - og det er jo alltid spennende! Foto: FOTO: Tove Eggen.

Dramatiske lepper og solbrun

Når vi blir eldre, er det ikke alltid like lurt å skulptere og løfte kinnbena så altfor mye.

Derfor bruker vi et lett solpudder i en tretalls-form, blander den inn med en frisk rouge, og deretter går lett over resten av huden med resterende farge på kosten.

Sistnevnte steg er greit nå som vi ikke naturlig er veldig brune i huden. Da får vi økt brunfargen lett, uten at det blir for synelig.

Dramatiske lepper er jo et must, og her har Surrat brukt en smart teknikk ved å la ytterkanten av leppene være mørkere enn midten.

I videoen ser du hvordan jeg bruker to forskjellige liplinere for å enkelt kopiere disse leppene. Avslutt med en lipgloss for en voluminøs og frisk finish.

FØR/ETTER: Øyne får en ganske annen form, og anderledes fokus - kun ved å droppe maskaraen, fortykke bryna og dra fokus mot lepper.
FØR/ETTER: Øyne får en ganske annen form, og anderledes fokus - kun ved å droppe maskaraen, fortykke bryna og dra fokus mot lepper. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning