Ukemeny

Ukemeny med julesmaker

For deg som liker julesmaker.

SLIK STEKER DU FISK: Fisk stekes best når du kan et par, tre triks.

SLIK STEKER DU FISK: Fisk stekes best når du kan et par, tre triks. Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Mandag: Stuing med kokosmelk

Vi begynner uka med en kul og veldig god og litt julete stuing. Krydderne er ingefær, nellik og kanel. Og ellers er det vanlige vintergrønnsaker på menyen, for eksempel gulrøtter, persillerot, poteter, blomkål og brokkoli.

Det som gjør denne stuingen fortreffelig er den fløyelsmyke kokosmelken. Servér med ris!

Tirsdag: Stekt fisk med asparges og reddiker

En enkel fiskerett med få ingredienser hvor du steker torsk, asparges og reddiker og serverer maten på ris (couscous, bulgur eller linser).

Onsdag: Kyllingsnitsel med salviesmør

Denne kyllingsnitselen lages på klassisk vis ved å gjøre følgende:

  • Legge pisket egg på en tallerken
  • Revet parmesan, gult sitronskall, timian og salvie på en annen
  • Brødsmuler på den tredje

Vend kyllingbrystene godt rundt i alle tallerkenene (altså: begynn på den øverste!). Så ender du opp med nydelige kyllingsnitsler som du serverer med poteter og gjerne en enkel salat.

Torsdag: Fisk med dillstuede poteter

Dillstuede poteter er alltid velkomment på middagsbordet. Men, denne gangen får faktisk poteter og fisk følge av en fin, julete rødbetesaus.

Fredag: Pytt-i-panne

En enkel pytt-i-panne sørger for at denne fredagen blir fin. Faktisk er det noen biter med ribbe i den. Bare for å erte smaksløkene ørlite.

Lørdag: Pinnekjøttsuppe

En uvant måte å lage pinnekjøtt på dette her, men likevel veldig artig og interessant. Her får nemlig pinnekjøttet uvanlig følge. Ingefær, chili, hvitløk, kanel og nellik er nemlig med på festen. Og så koker du pinnekjøttet. Jeg lover at det kommer til å lukte mer jul enn noensinne på kjøkkenet ditt! Perfekt for å komme i julestemning.

Søndag: Fiskepai med potetmos

Vi runder av denne førljulsuka med en enkelt fiskepai. Det er 250 gram med reker i denne oppskriften. Har du ikke ork til å skrelle reker kan du droppe det og erstatte med mer fisk.

Paien er toppet med potetmos - alltid en god idé!

Ha en fin førjulsuke med julesmaker.

Les også:

Pinnekjøttet trenger denne stappa

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

Ribbe: Den beste måten å lage ribbe på

Clotilde Dusoulier

Stuing med kokosnøtt

Clotilde serverer oss en liten herlighet med kokos.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1.2 kg Gulrøtter

2 ss Olje

0.5 stk Løk

1 ts Salt

2.5 cm Ingefær

4 stk Nellikspiker

1 knivsodd Kanel

4 dl Kokosmelk

Pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning