Ukemeny

Den gode førjulsmenyen

Her er det som frister i førjulen.

Publisert Oppdatert

Denne uka tenker jeg det passer godt med enkel og temmelig lett mat. Ikke slankekost, men mat som ikke tar showet fra de måltidene vi skal innta i neste uke. Mitt forslag til denne førjulsmenyen er preget av noen juleingredienser som kveite og kalkun, litt asiatiske smaker og krydderier som hører denne tiden til. Her er mitt forslag til ukemeny:

Mandag: pasta med nøtter

Denne uka begynner med noen julenøtter (sorry, hadde bare nøtt). De kommer sammen med pasta, gulrøtter og sukkererter.

Tirsdag: asiatisk laks

Asiatisk fiskeretter har vi en god del av. Denne oppskriften er det undertegnede som står for. Her får du en god og enkel oppskrift med enkle, asiatiske smaker og masse, deilig spinat.

Onsdag: kalkun med estragon

Kalkun er det mange som skal spise de nærmeste dagene, men denne varianten er en enkel hverdagsvariant (og slett ikke den helstekte varianten som serveres til festen)

Torsdag: Kveitemiddag

Kveite er juletradisjon for mange. Den stolte fisken blir her servert med persillerøtter og frisk sitronsaus.

Fredag: chili con carne

En herlig gryte med chili con carne kan gjerne dobles, så har du litt ekstra mat når du plutselig trenger det i julestria.

Lørdag: kylling med kanel

Kanel er opplagt et av julekrydderne. Her setter det anvendelige krydderet smak på kyllingen. Ja, det kommer jeg i julestemning av!

Søndag: sitronpasta

Noen vil kanskje like å spise det Grevinnen og hovmesteren spiser denne kvelden. Gjerne for meg! Andre vil kanskje ta det litt rolig og spare seg til dagen etter. Da er en frisk sitronpasta løsningen.

Klikk.no

Asiatisk laks

Slik blir den asiatiske laksen god... I oppskriften finner du lime, soya og chili og hvitløk.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 dl Jasminris

4 ss Smør

2 fedd Hvitløk

1 ts Chili

3 ss Honning

4 ss Limesaft

3 ss Soyasaus

300 g Spinat

4 stk Laks

Inkognito

Kalkun- og estragongryte

Kalkun blir godt med estragon! Prøv denne superenkle oppskriften med kalkun.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

600 g Kalkun

2 ss Smør

4 ss Estragon, frisk, hakket

50 g Pinjekjerner

1 beger Rømme

Salt og pepper

Erik Hannemann

Kveitemiddag

En kveitemiddag blir velykket med persillerøtter og denne sausen.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 skiver Kveite

4 stk Persillerot

Persille

4 stk Laurbærblad

2 stk Eggeplomme

1 ts Vann

1.5 dl Solsikkeolje

0.5 dl Olivenolje

Salt og pepper

0.5 stk Sitron

Christopher Sjuve

Kylling med kanel

Kyllingen blir morsom med denne oppskriften.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

4 stk Kyllingbryst

8 stk Sjalottløk

50 g Rosiner

25 g Pinjekjerner

Salt og pepper

3 stk Kanelstang

Erik Hannemann

Pasta med nøtter

En enkel og kul pastarett som kan bli middagen din.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

300 g Pastaskruer

4 ss Smør

3 ss Mandler

3 ss Hasselnøtter

1 ss Estragon

1 stk Gulrot

150 g Sukkererter

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag