Ukemeny

Syv retter du vil elske

Alt du synes er godt og veldig enkelt.

Publisert

Denne uka serveres en liten perlerad av retter. Det er bare å glede seg.

Utfordringen denne uken er å lage hjemmelagde makiruller (link til video ser du nedenfor).

Vi skal også lage kjempegode kjøttkaker, soppsuppe og bacalao. Og du kommer til å få en ny venn: Sjekk den pastaretten.

 

Mandag: Silkemyk start

Denne uken får en silkemyk start med kremet soppsuppe. I oppskriften nevnes ikke tørket sopp. Men, tørket sopp gir en veldig god aroma. så mye at det nesten er verdt pengene - det er dyrt med tørket steinsopp, for eksempel. Jeg pleier å knuse tørket sopp i hendene og strø det oppi suppa. Etter noen minutter sveller soppen og gir fra seg det du er ute etter: Masse soppsmak.

Og du: Dersom du tenker at den ikke er mettende nok: Legg noen skiver ost i ovnen, ta dem ut når du synes de ser gode ut og del dem opp i tre på langs (soldiers, som de sier i England).

 

Tirsdag: Du har alt i panna

Dette har blitt en klassiker. Det er en slags one-pot-wonder, bare at det hele foregår i en stekepanne. Du ser videoen her.

Ideen er enkel: Ha poteterbiter, fennikel, fløte og litt vann i en stekepanne og la det koke til det nesten er mørt før du har i fisken. Fisken trenger bare å trekke noen minutter.

 

Onsdag: Kjøttkaker som moren din ville misunne deg

Har du ikke laget kjøttkaker eller vil ha en kjapp gjennomgang, så sjekk denne linken. Dette er de kjøttkakene som du ønsket at moren din laget. Og forhåpentligvis ligner de veldig.

Det er ikke noe vits å tulle med en klassiker. Server denne med brun saus og kålstuing.

 

Torsdag: Den beste, enkleste pastaen

Dette har blitt en av mine favoritter. Når jeg skal ha kjapp hverdagsmat gir denne oppskriften deg en håndsrekning.

Hør her: Setter over pastavann først.

Så, ha pesto, hakket tomat, fetaosten og chorizoen i serveringsbollen.

Ha grønne bønner i pastavannet det siste minuttet, sil av og ha i bollen.

Middagen er ferdig.

 

Fredag: Ikke akkurat norsk dahl

Ukens mest eksotiske rett kommer fra India. Den er en dahl , altså en rett med linser, erter eller bønner. I denne varianten brukes røde linser.

Det er Ingrid Helene Jurs som lagt inn denne oppskriften hos oss. Alle kan legge inn oppskrifter på Klikk og det er enkelt. Du logger inn med Facebook - se her.

 

Lørdag: Makan til maki har ingen smakt

Jeg tenkte å gjennoppfriske sushikunsten. Her kommer nemlig ukens utfordring: Lag dine egne makiruller!

Du ser en video av hvordan det skal gjøres her.

Ikke nøl med å bruke fantasien. Slå deg løs!

Søndag: Rød avrunding med hvit fisk

Vi avslutter denne uka med en herlig bacalao. Jeg har til gode å møte noen som ikke liker denne varianten - den er klassisk, rød, krydret og kanskje enda bedre dagen etter.

 

Ha en smakfull uke!

Aina Hole

Kremet soppsuppe

Slå til med denne fyldige suppen av nyplukket skogsopp.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

350 g Kantareller

4 Sjalottløk

40 g Smør

8 dl Hønsebuljong

1 dl Matfløte

1 dl Crème fraîche

1 ss Maisenna

1 stk Eggeplomme

Salt og nykvernet pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning