Endelig er det mandag! Og jeg mener at denne uken er som skapt for en enkel ertesuppe, makrell og grillet hamburger. Her er ukens ukemeny!

Mandag: Ertesuppe

Uka trenger alltid en enkel start. Og denne mandagen går vi for en kul og lettvint ertesuppe. Her er det bare en sjalottløk, hvitløk og erter som står for smakene. Denne klarer du på 15-20 minutter.

Oppskriften er til to, så den kan gjerne dobles. (Du kan også lage en variant med pølsebiter om du synes denne virker lite mettende).

Tirsdag: Panert makrell med epletzatziki

Makrellen er kommet, som det heter. Og det er om å gjøre å svi mens jernet er varmt, for denne fisken egner seg også på grillen. Har du ikke filetert fisk og er usikker på hvordan det gjøres, så sjekk denne videoen.

I denne oppskriften møter du kanskje epletzatziki for første gang. Gir du den en sjanse vil du få en venn for livet.

Onsdag: Pasta med kjøttboller

Det enkle får du igjen med denne oppskriften. Den er laget for travle og late dager, denne pastaretten med kjøttboller og grønne bønner. Og litt mozzarella.

Torsdag: Røkt laks med sellerirotremulade

Sellerirotremulade var en ny måte å bruke remulade på for meg. Nå har jeg blitt veldig glad i den. Bruk stavmikseren og kjør sammen sennep, eggeplomme, solsikkeolje og litt sitronsaft. Det er slett ikke dumt å spe på med litt kapers og eventuelt en liten ansjos (fra de små glassene, altså det som er ekte ansjos).

Når det er gjort blandes remuladen med knasende, sprø og rå sellerirot. Servér dette med røkelaks (eller gjerne hjemmelaget gravlaks).

Fredag: Grillet hamburger

Endelig har turen kommet til hjemmelagde, grillede hamburgere. Jeg gjør det som regel svært enkelt og klassisk med smeltet ost, sylteagurk, tomat, løk og rømme- sennepsdressing.

Jeg beundrer alle som lager hamburgerbrødet selv, så er det sagt.

Lørdag: Ovnsstekt kylling med tilbehøret som passer til alt

Kylling står for tur på lørdagen. Med denne oppskriften blir den perfekt, så det er ikke mye poeng å gjøre det annerledes. Jeg kan godt servere denne med bakte poteter til, men går heller ikke av veien for å lage en god, frisk og sommerlig salat.

Søndag: Laks i folie med sitron- og appelsinskiver med tabbouleh

Uka rundes av med laks som bakes i folie (på grill eller i ovn) med sitron og appelsin. Og til den smaker det deilig med litt tabbouleh. Det er enkelt og raskt og metter mange, i tilfelle det kommer noen innom på middag.

Ha en velsmakende uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Enkel ertesuppe med crème fraîche

Her har du oppskriften på en av verdens enkleste ertesupper. Du kan bruke hermetiserte erter, men frosne er best.

Til 2 porsjoner:

1 stk sjalottløk

1 stk hvitløk sfedd, knust

0,5 dl hvitvin

2 dl kremfløte

150 g erter, frosne

crème fraîche

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Panert makrell med epletzatziki

Sommermat! Server med potet, brød eller om du er leken i et pitabrød.

Til 4 porsjoner:

2 stk makrell på rundt halvkiloen

6 ss mel

olje til pensling

2 ss smør

godt med salt

pepper, svart

1 stk sitron

400 g matyoghurt

3 stk Granny Smith eple r

4 fedd fersk hvitløk, eller 1 fedd vanlig

2 stk agurk

olivenolje, extra virgin

maldonsalt

pepper, svart

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Pasta med kjøttboller

En enkel pastarett som redder hverdagene.

Til 4 porsjoner:

400 g pasta

200 g aspargesbønner

5 stk soltørkede tomater (i olje)

400 g kjøttdeig

1 stk mozzarella

3 skiver brød, eller loff

salt og pepper

olivenolje

eventuelt litt parmesan

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Sellerirotremulade med røkt laks

Middag med fisk på 20 minutter? Ikke noe problem.

Til 4 porsjoner:

Sellerirotremulade

3 ss sennep, gjerne Dijon

3 stk eggeplomme

2 dl solsikkeolje

1 stk sitron

1 stk sellerirot

12 stk oliven

salt og nykvernet pepper

urter, gjerne persille, gressløk eller timian

8 skiver røkelaks

200 g ris, eventuelt

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Grillet hamburger

Dette er Christopher Sjuves oppskrift på en klassisk hamburger.

Til 1 porsjon:

400 g kjøttdeig

salt og pepper

sitronpepper

1 stk osteskive

1 stk tomat

2 stk salatblader

2 stk sylteagurk

1 ss rømme

0,5 ts sennep

sennep

ketchup

2 stk løkringer

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Ovnsstekt kylling

Dette er den beste måten å helsteke en kylling på.

Til 4 porsjoner:

1 stk kylling

4 ss smør

1 stk sitron

1 kvast timian, estragon eller begge deler

1 fedd hvitløk

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Laks i folie med sitron- og appelsinskiver

Ovnsbakt laks på sitt beste. Like godt som det er genialt!

Til 2 porsjoner:

400 g laksefilet

1 stk sitron

1 stk appelsin

1 kvist rosmarin

1,5 dl crème fraîche eller rømme

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Tabbouleh

Tabbouleh er salaten som spises mest i Levanten. Prøv den da vel!

Til 4 porsjoner:

150 g bulgur

0,5 stk agurk

2 stk vårløk eller en halv gul løk

10 stk cherrytomat

1 kvast mynte

1 kvast persille

salt

Dressing

1 fedd hvitløk

1 dl olivenolje

2 ss sitronsaft

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!