Mandag er begynnelsen på alt godt. Tenk på det, det er sant!

Her er ukens middager. Du finner alle våre ukemenyer samlet her.

Mandag: Pasta med kjøttboller

Forrige ukes superklikker starter denne ukens ukemeny. Enkle kjøttboller med mozzarella, grønne bønner og pasta - ja, denne retten er innen rekkevidde for de fleste.

Tirsdag: Egg og røkt fisk

Litt sprekere og mer utfordrende er denne middagen. I oppskriften finner du hermetiske artisjokker. Du kan, om du vil prøve, koke dem selv. Det tar omtrent 25 minutter (og kan gjøres dagen i forveien. Det er ikke verre enn at du slipper artisjokker i vann og koker).

Ellers krever bare denne retten at du kan koke egg og strø ingredienser utover en tallerken. Kul middag!

Onsdag: Italiensk hurtigkylling

Dette er kyllingretten det er umulig å mislike.

Torsdag: Rødspette

Og hvilken torsdag det blir! Rødspette er en av de vanligste flyndrene, og prisen er slett ikke verst. Oppskriften er ganske rett fram: Legg fisken på noen urter og sitronskiver og bak den i ovnen i omtrent 20 minutter.

Til denne deilige hverdagsfisken foreslår jeg å lage min beste potetsalat.

Fredag: Innbakt laks

Denne fiskeretten er en fest i seg selv. Kjøp noen plater med butterdeig og kjevle det stort nok til at du kan pakke inn fisken. Mellom to fiskefileter legger du et lag med smør, sennep, sitronskall og urter. Når fisken er pakket inn i butterdeig bakes den i ovnen til den er gyllen. Super middag...

Til laksen kan du lage tilbehøret som passer til alt og for eksempel en kul potetpannekake.

Lørdag: Italiensk kyllinggryte

Denne herlige, enkle gryta vil alle glede seg over på lørdagskvelden. Oppskriften er veldig grei, men den har verken poteter, ris, bønner eller annet mettende i seg. En idé er å lage en kul risotto til.

Søndag: Kalvestek

Søndagen rundes av med luksussteik. Får du ikke tak i kalvestek bør du vite at denne framgangsmåten også kan brukes til oksesteik og lammesteik.

Til steika vil jeg lage meg en overdådig portvin- og armagnacsaus.

Mandag:

Erik Hannemann

Pasta med kjøttboller

En enkel pastarett som redder hverdagene.

Til 4 porsjoner:

400 g pasta

200 g aspargesbønner

5 stk soltørkede tomater (i olje)

400 g kjøttdeig

1 stk mozzarella

3 skiver brød, eller loff

salt og pepper

olivenolje

eventuelt litt parmesan

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Egg og røkt fisk

Middag på 20 minutter med egg og røkt fisk. Ja, det er rask mat.

Til 4 porsjoner:

3 stk egg

2 stk peppermakrell

1 bokser artisjokkhjerte(eller 4 ferske)

2 ss kapers

Dressing

1 dl olivenolje

1 ss dijonsennep

2 ss sitronsaft

1 fedd hvitløk

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Italiensk hurtigkylling

Kjapp, italiensk hverdagsmat blir godt med kylling og mozzarella.

Til 4 porsjoner:

250 g spinat

3 dl tomatsaus

4 stk kyllingbryst

1 stk mozzarella

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Flyndre (rødspette)

Flyndre er enkelt, godt og super mat til hverdag og fest.

Ingredienser:

1 stk rødspette, eller annen flyndre på samme størrelsen

1 stk sitron

0,5 potte timian

salt og pepper

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Alf Börjesson

Italiensk kyllinggryte

Dette er en enkel italiensk kyllinggryte.

Til 3 porsjoner:

6 stk kyllinglår

1 stk løk

2 fedd hvitløk

olivenolje

1 dl tørrhvitvin(evt. litt presset sitron)

2 bokser hermetisketomater (à 400)

1 ts oregano

50 g hermetisk kalkunskinke, evt. annen skinke

100 g champignon

10 stk sortoliven(stenfri)

salt

pepper

litt revetparmesaneller annen ost

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Innbakt laks

Bakt laks i lekker innpakning. Butterdeigen er crispy og inni finner du deilig, saftig laks med nydelig kryddersmør...

Til 4 porsjoner:

800 g laksefilet

salt og pepper

Urtesmør

75 g smør

3 ss sennep

1 potte dill

eventuelt andreurter, som timian, merian, basilikum etc

1 stk sitron, revet skall

Butterdeig

4 pl butterdeig

1 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Kalvestek

Slik lager du kalvestek.

Til 4 porsjoner:

1 stk kalvestek

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!