En ny, velsmakende uke ligger foran deg om du følger denne menyen. Hver uke serveres det en ny ukemeny fra Klikk.no. Følg med på Facebook-siden vår, så er du sikker på å få nok mandagsinspirasjon!

Her er ukens ukemeny!

Mandag: Couscous

Har du ti minutter? Da har du fem minutter til overs når du har laget denne. For dette går raskt: Kok opp litt vann, ha i couscous og la det svelle i tre minutter. De tre minuttene bruker du på å hakke rå grønnsaker og spekeskinke. Bland inn - for fem minutter siden hadde du ikke begynt på middag.

Tirsdag: Laksekotelett

En laksekotelett kan faktisk bli veldig lekker. Bare sjekk denne videoen.

Du kan selvsagt bruke denne oppskriften om du bruker laksefilet også. Poenget er å steke den riktig, som handler om å ikke steke den for mye, og servere den med noen gode grønnsaker.

Onsdag: Pølsegryte

Ukens pølser kommer sammen med en masse, gode grønne urter. Og du trenger ikke gjøre det mer komplisert enn å servere med potetstappe, men det er også lov å prøve seg med veldig kule fondantpoteter.

Torsdag: Laks med nykål og dill

Dette er en enkel og perfekt rett for forsommeren. Nykål har ikke statusen den fortjener, men nykål er herlig, knasende, sprø vårgrønnsak som fortjener fanfarer og festivaler. Du trenger bare skjære den i strimler og legge den i en stekepanne med litt smør. I denne oppskriften er det også litt frisk dill og gressløk.

Fredag: Lekker kylling

Prøv deg på denne lekre kyllingen! Og inni finner de heldige spiserne smak av aprikos og estragon...

Lørdag: Fransk Burger

Det var noe denne uka. Et lengt etter noe substansielt. Og det ble burger. Denne utskjelte vidundermaten er faktisk, med jevne mellomrom, noe jeg graviterer sterkt mot. Men, når jeg gjør det vil jeg lage den skikkelig. I denne varianten er det, hold deg fast, béarnaisesaus. Har du ikke laget verdens beste saus kan du sjekke hvordan du gjør det her.

Søndag: Kylling i Cognac

Vi holder oss i Frankrike denne helgen. Du trenger faktisk bare noen dråper cognac til denne kyllingretten. Og jeg lover: Aldri har så få dråper gitt så mye smak til så mange mennesker.

God smaksuke!

Erik Hannemann

Couscous med spekeskinke

Couscous som ikke verden har sett maken til.

Ingredienser:

4 dl couscous

3 dl vann

2 ss kyllingbuljong, eller to terninger

8 skiver spekeskinke

50 g smør

1 stk rød paprika

1 stk gul paprika

0,5 stk agurk

1 fedd hvitløk

1 stk løk

Høyde (px): Bredde (px):
Hannemann

Laksekotelett blir lekkert

Så lekker kan en laksekotelett være. Laks med mer laks!

Til 2 porsjoner:

4 stk laksekoteletter

150 g erter

150 g sukkererter

2 stk nepe

2 ts lakserogn

2 ss smør

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Pølsegryte med urter

Pølser er så mye mer enn det vi legger i lompe og spruter ketsjup på.

Ingredienser:

750 g pølse

1 stk gulrot

1 stk purre

1 stilk selleri

1 stk løk

2 fedd hvitløk

1 dl hvitvin

2 ss smør

3 ss urter

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Laks med nykål og dill

Laks med nykål og dill får følge av noen deilige aromater i denne retten.

Ingredienser:

0,5 stk nykål

0,5 stk salathode

3 ss gressløk, finhakket

1 fedd hvitløk

2 kvast dill

400 g laks

3 ss smør

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Kyllingspyd med godt krydder

Av og til må du banke kyllingen litt.

Ingredienser:

2 stk kyllingbryst

6 stk aprikoser, tørkede

skallet fra en halv appelsin (unngå det hvite)

salt og pepper

2 ts estragon (tørket eller fersk)

smør/olje til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Fransk burger

I denne hamburgeren er det kyllingkjøtt og bearnaise.

Til 2 porsjoner:

200 g kylling kjøtt (kyllingkjøttdeig)

200 g andekjøtt

1 stk sjalottløk

1 dl bearnaisesaus

2 ts provencekrydder

1 stk artisjokkhjerte

2 ss soltørkede tomater, hakket

salt og pepper

4 stk salatblader

2 stk hamburgerbrød

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Kyllinggryte med cognac

Det skal ikke mange dråpene til for å få god smak...

Ingredienser:

1 stk kylling

1 stk gulrot

1 stk purre

1 stk løk

2 dl fløte

3 ss cognac

salt og pepper

1 stang selleri

2 stk poteter

1 ts provencekrydder

smør/olje til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!