Mandagen er her igjen! Hver eneste uke finner du en helt fersk ukemeny her på Klikk.no. For å være helt sikker på at du får den med deg, kan du følge med på Facebook-siden.

Denne uken får du en nøtt av en pastarett, kylling med potetmos, kul linsesuppe, minestrone med fisk, indiske smaker og laks kledd i festdrakt. Versågo'!

Mandag: Pasta med nøtter

Siden mandagen er dagen for raske middager blir det ofte pasta. Utfordringen er å lage noe nytt. Selv om pasta carbonara er godt, blir man lei om man spiser det for ofte. Derfor har jeg laget en ny, superenkel variant med nøtter, sukkererter og gulrot.

Tirsdag: Kylling med potetmos

Denne kyllingretten er elegant og god i all sin enkelhet. Du lager en enkel potetmos, skjærer kyllingkjøtt i biter som du legger i en stekering (eller bare en bolle som du tipper på hode) sammen med paprika, brekkbønner og sjalottløk.

Onsdag: Linsesuppe

Linser har blitt en større del av hverdagen enn jeg ville satt penger på for noen år siden. De er velkommen fordi linsene representerer variasjon - og det blir stadig viktigere, føler jeg. I denne oppskriften blir linsene forvandlet til en god suppe med smaker av chorizo, tomat og masse krydderier.

Du finner et par andre linsesupper her om du trenger andre forslag.

Torsdag: Minestrone

Minestrone betyr egentlig bare "stor suppe". Og vi kan låne et poeng derfra, nemlig: Lag så stor du orker! Det tar nemlig ikke mye lengre tid å lage dobbel størrelse. Så kan du fryse den og ha dekket opp med middagsmat en dag neste uke.

I oppskriften brukes det skrei (torsk), men du kan bruke all mulig hvit fisk og sei.

Fredag: Indisk kylling og ris med mango

Fredagen har vi reservert for en herlig og smaksrik, indisk kyllingrett. Den serveres med en morsom risrett med masse mango. Må prøves!

Lørdag: Grillspyd med potetsalat

Clotilde får lov til å slippe til på lørdag med sitt flotte grillspyd med lammekjøtt. Jeg har også lagd ved en aspargessalat. Du kan gjerne servere noe annen til, for eksempel en potetsalat.

Søndag: Innbakt laks

Dette er den nye måten å lage laks på hjemme hos meg! Og når den kommer på bordet er det fest med en gang. Du lager et godt smør med urter og sennep som du legger mellom to laksefileter. De pakker du så inn i mørdeig før du baker det i ovnen. Jeg legger ved en potetsalat som passer god til også.

Ha en herlig uke!

Tirsdag:

Erik Hannemann

Pasta med nøtter

En enkel og kul pastarett som kan bli middagen din.

Til 2 porsjoner:

300 g pastaskruer

4 ss smør

3 ss mandler

3 ss hasselnøtter

1 ss estragon, eller timian, basilikum etc

1 stk gulrot

150 g sukkererter

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Kylling med potetmos i rund form

Det er pussig hvor mye som ligger i presentasjonen. Dette er kylling på sitt beste...

Ingredienser:

4 stk kyllingbryst eller kyllinglår (eller blanding)

Potetmos

8 stk poteter, mellomstore

100 g smør

1 dl melk

Grønnsaker

3 stk sjalottløk

0,5 stk paprika

1 fedd hvitløk

200 g brekkbønner

timian

salt og pepper

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Linsesuppe med gode smaker

Denne linsesuppa er krydret med kumin og koriander.

Ingredienser:

3 dl linser, røde

1 stk løk

1 ts kumin

1 ts koriander (tørket)

150 g chorizopølse

1 ts tomatpuré

2 ss flytende kylling kraft

salt og pepper

1 ts rødvinseddik

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Ingvar Eriksson

Minestrone med bakt skrei

Her er Tom Victor Gausdals deilige skrei, stappfull av godsaker.

Til 4 porsjoner:

Fisken

4 stk små skrei

litt olivenolje

salt og pepper

tomatpuré

olivenolje

sjalottløk

litt bacon

2 stk fedd hvitløk

friske tomat er

gulrot

hvitvin

hønsebuljong

fennikel

stangselleri

aspargesbønner

kokt pasta

parmesan, nyrevet

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Indisk kylling

Så enkelt kan indisk mat være...

Ingredienser:

2 stk kyllinglår

2 stk løk

4 fedd hvitløk

olje til pensling

2 cm ingefær

1 ss kuminfrø (spisskummen)

1 ts gurkemeie

1 ts korianderpulver

1 ss karri

1 stk rød chili

4 dl vann

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Ris med mango

Risen blir mye kulere når du serverer den på denne måten.

Ingredienser:

2 dl basmatiris

1 stk rødløk

2 ss kokosmasse

1 stk mango

basilikum

lime, skallet i strimler fra en halv lime

olje til pensling

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Clotilde Dusoulier

Grillspyd med lam og timian

Her er Clotilde Dusouliers nydelige grillspyd av lam med timian.

Til 4 porsjoner:

600 g lammekjøtt uten ben

1 stk gul løk

2 stk små tomater

1 stk paprika, rød

timian, tørket

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Aspargessalat

Det er ikke vanskelig. Bare veldig moro å lage tilbehør til grillen.

Ingredienser:

10 stk asparges

3 stk poteter

2 stk paprika

1 stk fennikel

olje

salt og pepper

50 g parmesan

basilikum

Dressing

1 dl olje

2 stk sitronbåter

1 ss sennep

1 fedd hvitløk

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Innbakt laks

Bakt laks i lekker innpakning. Butterdeigen er crispy og inni finner du deilig, saftig laks med nydelig kryddersmør...

Til 4 porsjoner:

800 g laksefilet

salt og pepper

Urtesmør

75 g smør

3 ss sennep

1 potte dill

eventuelt andreurter, som timian, merian, basilikum etc

1 stk sitron, revet skall

Butterdeig

4 pl butterdeig

1 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Potetsalat med pinjekjerner

Denne salaten er stappfull av gode ting. Og poteter.

Ingredienser:

500 g poteter

3 stk sjalottløk

150 g lange, grønne bønner

50 g parmesan

70 g pinjekjerner

2 ss finhakket gressløk

5 ss olivenolje

1 ss sitronsaft

smør/olje, til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!