Ukemeny

En ukemeny for det gode liv

Uken blir flott med disse oppskriftene.

Sist oppdatert

Det er ingen grunn til å nøle! Her har du oppskriftene du trenger denne uken. Og med denne menyen har du noe å glede deg til hver dag. Du få blant annet en enkel tomatsuppe, en superonsdag, luksusblåskjell på torsdag, fransk burger på fredag og et aldri så lite mateksperiment på lørdag...

Mandag: Tomatsuppe

Uka begynner med en lettvint tomatsuppe. Fres litt løk og ha i tomater, sukker, eddik, buljong, kremfløte og oregano - slipp oppi litt kjøttdeig og kok det i noen minutter. Dryss over litt ost før du serverer.

Tirsdag: Pasta med røykelaks

Pasta med røykelaks er en sikker hverdagsvinner. Alt du trenger er noen sukkererter, røyket laks, crème fraîche - og pasta. Om du ikke finner rødt pepper, klarer du deg fint uten.

Onsdag: Lammefrikasse

Å servere lammefrikasse på en onsdag gir deg garantert følelsen av et rikt, flott liv. Kjøttet skal koke en time, men det kan du gjerne gjøre dagen i forveien (alle husker hvordan fårikal smaker dagen etter, ikke sant?). Ikke glem den lille skvisen med sitron - det gjør hele forskjellen!

Torsdag: Blåskjell med hvitvin

Det er påfallende mange som ikke har spist blåskjell. Bare spør folk rundt deg! Jeg våger likevel å ta det med. Det er nemlig uforklarlig at ikke flere har det oftere. En blåskjellsuppe er superrask, billig, økologisk og ikke minst: Veldig godt!

Fredag: Burger

Dersom torsdagen var en tur på uvante veier, kom vi alle fall hjem igjen denne dagen. Burger står på menyen! Det er bare en ørliten forskjell hva de vanlige burgerne: Her er det med béarnaise-saus... Jeg lover: Dette gjør hamburgeren morsom igjen. Dersom du vil ha mer tradisjonelle varianter kan du sjekke her.

Lørdag: Saltbakt kylling

Lørdag er dagen for å utfordre seg selv med nye teknikker. Å saltbake kylling er en spennende måte å tilberede på - og den lykkes hver eneste gang. Servér den for eksempel med gratinert aubergine - siden ovnen likevel er varm!

Søndag: Svinestek

Jeg liker å avslutte uka i en trygg havn. Svinestek føles som en slik. Og derfor runder vi av en fin uke med Clotildes svinestek med svisker. Og dessert? Jo, det blir hjemmelaget krokanis.

 

Les også:

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her er vinneren av sjokoladekonkurransen

Slik blir finnbiff morsomt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Superrask tomatsuppe

Her har du kanskje den raskeste tomatsuppe som finnes!

Se hele oppskriften

Til 1 porsjon

1 stk Sjalottløk

1 stk Tomatboks

1 ss Sukker

1 ss Eplecidereddik

1 ss Kyllingbuljong

2 ss Kremfløte

1 ss Oregano

150 g Kjøttdeig

Parmesan

Olje til pensling

Erik Hannemann

Lammefrikasse

Med en god frikassé på bordet er det vanskelig å stoppe og spise.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 kg Lam

Vann

3 ss Smør

3 ss Hvetemel

3 dl Kremfløte

6 stk Poteter

2 stk Gulrøtter

1 stk Løk

1 stk Persillerot

1 stilk Selleristang

1 stk Purre

1 bit Sitron

Erik Hannemann

Blåskjell med hvitvin og estragon

Det finnes neppe noen raskere middag enn blåskjell.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

400 g Blåskjell

2 stk Sjalottløk

1 dl Hvitvin

1 dl Kremfløte

4 ss Estragon, frisk, hakket

2 ss Smør

0 Salt og pepper

Erik Hannemann

Fransk burger

I denne hamburgeren er det kyllingkjøtt og bearnaise.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

200 g Kylling

200 g Andekjøtt

1 stk Sjalottløk

1 dl Bearnaisesaus

2 ts Provencekrydder

1 stk Artisjokkhjerte

2 ss Soltørkede tomater

Salt og pepper

4 stk Salatblader

2 stk Hamburgerbrød

Erik Hannemann

Saltbakt kylling

Dette er grunnoppskriften. Det er ikke noe problem å utvide denne med urter og annet godt.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Kylling

1.2 kg Salt

Clotilde Dusoulier

Svinestek med krydret rødkål, epler og svisker

Her er Clotildes oppskrift på en herlig og enkel svinestek.

Se hele oppskriften

Til 8 porsjoner

1 ss Olivenolje

800 g Svinestek

Havsalt

1 stk Rødkål

2 stk Eple

8 stk Svisker

4 stk Hvitløk

Korianderfrø

Muskat

Ingefær, malt

Kanel

Nellik

1 dl Rødvin

Pepper

Erik Hannemann

Krokanis

Dette er måten å lage deilig, hjemmelaget krokanis på.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Vaniljestang

3 stk Eggeplomme

150 g Sukker

2 dl Melk

2 dl Kremfløte

2 dl Sukker

1 ss Smør

2 dl Mandler

Denne saken ble første gang publisert 19/03 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også