Det er ingen grunn til å nøle! Her har du oppskriftene du trenger denne uken. Og med denne menyen har du noe å glede deg til hver dag. Du få blant annet en enkel tomatsuppe, en superonsdag, luksusblåskjell på torsdag, fransk burger på fredag og et aldri så lite mateksperiment på lørdag...

Mandag: Tomatsuppe

Uka begynner med en lettvint tomatsuppe. Fres litt løk og ha i tomater, sukker, eddik, buljong, kremfløte og oregano - slipp oppi litt kjøttdeig og kok det i noen minutter. Dryss over litt ost før du serverer.

Tirsdag: Pasta med røykelaks

Pasta med røykelaks er en sikker hverdagsvinner. Alt du trenger er noen sukkererter, røyket laks, crème fraîche - og pasta. Om du ikke finner rødt pepper, klarer du deg fint uten.

Onsdag: Lammefrikasse

Å servere lammefrikasse på en onsdag gir deg garantert følelsen av et rikt, flott liv. Kjøttet skal koke en time, men det kan du gjerne gjøre dagen i forveien (alle husker hvordan fårikal smaker dagen etter, ikke sant?). Ikke glem den lille skvisen med sitron - det gjør hele forskjellen!

Torsdag: Blåskjell med hvitvin

Det er påfallende mange som ikke har spist blåskjell. Bare spør folk rundt deg! Jeg våger likevel å ta det med. Det er nemlig uforklarlig at ikke flere har det oftere. En blåskjellsuppe er superrask, billig, økologisk og ikke minst: Veldig godt!

Fredag: Burger

Dersom torsdagen var en tur på uvante veier, kom vi alle fall hjem igjen denne dagen. Burger står på menyen! Det er bare en ørliten forskjell hva de vanlige burgerne: Her er det med béarnaise-saus... Jeg lover: Dette gjør hamburgeren morsom igjen. Dersom du vil ha mer tradisjonelle varianter kan du sjekke her.

Lørdag: Saltbakt kylling

Lørdag er dagen for å utfordre seg selv med nye teknikker. Å saltbake kylling er en spennende måte å tilberede på - og den lykkes hver eneste gang. Servér den for eksempel med gratinert aubergine - siden ovnen likevel er varm!

Søndag: Svinestek

Jeg liker å avslutte uka i en trygg havn. Svinestek føles som en slik. Og derfor runder vi av en fin uke med Clotildes svinestek med svisker. Og dessert? Jo, det blir hjemmelaget krokanis.

Erik Hannemann

Superrask tomatsuppe

Her har du kanskje den raskeste tomatsuppe som finnes!

Til 1 porsjon:

1 stk sjalottløk

1 stk tomatboks

1 ss sukker

1 ss eplecidereddik

1 ss kyllingbuljong

2 ss kremfløte

1 ss oregano

150 g kjøttdeig

parmesan

olje til pensling

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Lammefrikasse

Med en god frikassé på bordet er det vanskelig å stoppe og spise.

Ingredienser:

1 kg lam mekjøtt (gjerne fårikålkjøtt)

vann

3 ss smør

3 ss hvetemel

3 dl kremfløte

6 stk poteter

2 stk gulrøtter

1 stk løk

1 stk persillerot

1 stilk selleristang

1 stk purre (bare det hvite)

1 bit sitron

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Blåskjell med hvitvin og estragon

Det finnes neppe noen raskere middag enn blåskjell.

Til 2 porsjoner:

400 g blåskjell, vaskede

2 stk sjalottløk

1 dl hvitvin

1 dl kremfløte

4 ss estragon, frisk, hakket

2 ss smør

0 salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Fransk burger

I denne hamburgeren er det kyllingkjøtt og bearnaise.

Til 2 porsjoner:

200 g kylling kjøtt (kyllingkjøttdeig)

200 g andekjøtt

1 stk sjalottløk

1 dl bearnaisesaus

2 ts provencekrydder

1 stk artisjokkhjerte

2 ss soltørkede tomater, hakket

salt og pepper

4 stk salatblader

2 stk hamburgerbrød

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Saltbakt kylling

Dette er grunnoppskriften. Det er ikke noe problem å utvide denne med urter og annet godt.

Ingredienser:

1 stk kylling

1,2 kg salt

Høyde (px): Bredde (px):
Clotilde Dusoulier

Svinestek med krydret rødkål, epler og svisker

Her er Clotildes oppskrift på en herlig og enkel svinestek.

Til 8 porsjoner:

1 ss olivenolje

800 g svinestek

havsalt

1 stk rødkål

2 stk eple

8 stk svisker

4 stk hvitløk skløfter (med skall)

hele korianderfrø

muskat

ingefær, malt

kanel

nellik

1 dl rødvin

pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Krokanis

Dette er måten å lage deilig, hjemmelaget krokanis på.

Ingredienser:

1 stk vaniljestang

3 stk eggeplomme

150 g sukker

2 dl melk

2 dl kremfløte

Krokan/karamell

2 dl sukker

1 ss smør

2 dl mandler eller hasselnøtter (eller en blanding)

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!