Ukemeny
En ukemeny for det gode liv
Uken blir flott med disse oppskriftene.
Det er ingen grunn til å nøle! Her har du oppskriftene du trenger denne uken. Og med denne menyen har du noe å glede deg til hver dag. Du få blant annet en enkel tomatsuppe, en superonsdag, luksusblåskjell på torsdag, fransk burger på fredag og et aldri så lite mateksperiment på lørdag...
Mandag: Tomatsuppe
Uka begynner med en lettvint tomatsuppe. Fres litt løk og ha i tomater, sukker, eddik, buljong, kremfløte og oregano - slipp oppi litt kjøttdeig og kok det i noen minutter. Dryss over litt ost før du serverer.
Tirsdag: Pasta med røykelaks
Pasta med røykelaks er en sikker hverdagsvinner. Alt du trenger er noen sukkererter, røyket laks, crème fraîche - og pasta. Om du ikke finner rødt pepper, klarer du deg fint uten.
Onsdag: Lammefrikasse
Å servere lammefrikasse på en onsdag gir deg garantert følelsen av et rikt, flott liv. Kjøttet skal koke en time, men det kan du gjerne gjøre dagen i forveien (alle husker hvordan fårikal smaker dagen etter, ikke sant?). Ikke glem den lille skvisen med sitron - det gjør hele forskjellen!
Torsdag: Blåskjell med hvitvin
Det er påfallende mange som ikke har spist blåskjell. Bare spør folk rundt deg! Jeg våger likevel å ta det med. Det er nemlig uforklarlig at ikke flere har det oftere. En blåskjellsuppe er superrask, billig, økologisk og ikke minst: Veldig godt!
Fredag: Burger
Dersom torsdagen var en tur på uvante veier, kom vi alle fall hjem igjen denne dagen. Burger står på menyen! Det er bare en ørliten forskjell hva de vanlige burgerne: Her er det med béarnaise-saus... Jeg lover: Dette gjør hamburgeren morsom igjen. Dersom du vil ha mer tradisjonelle varianter kan du sjekke her.
Lørdag: Saltbakt kylling
Lørdag er dagen for å utfordre seg selv med nye teknikker. Å saltbake kylling er en spennende måte å tilberede på - og den lykkes hver eneste gang. Servér den for eksempel med gratinert aubergine - siden ovnen likevel er varm!
Søndag: Svinestek
Jeg liker å avslutte uka i en trygg havn. Svinestek føles som en slik. Og derfor runder vi av en fin uke med Clotildes svinestek med svisker. Og dessert? Jo, det blir hjemmelaget krokanis.
Les også:
Aioli lager du enkelt på denne måten
Her er vinneren av sjokoladekonkurransen
Slik blir finnbiff morsomt på denne måten
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Til 1 porsjon
1 stk Sjalottløk
1 stk Tomatboks
1 ss Sukker
1 ss Eplecidereddik
1 ss Kyllingbuljong
2 ss Kremfløte
1 ss Oregano
150 g Kjøttdeig
Parmesan
Olje til pensling
Ingredienser:
1 kg Lam
Vann
3 ss Smør
3 ss Hvetemel
3 dl Kremfløte
6 stk Poteter
2 stk Gulrøtter
1 stk Løk
1 stk Persillerot
1 stilk Selleristang
1 stk Purre
1 bit Sitron
Blåskjell med hvitvin og estragon
Det finnes neppe noen raskere middag enn blåskjell.
Se hele oppskriftenTil 2 porsjoner
400 g Blåskjell
2 stk Sjalottløk
1 dl Hvitvin
1 dl Kremfløte
4 ss Estragon, frisk, hakket
2 ss Smør
0 Salt og pepper
Til 2 porsjoner
200 g Kylling
200 g Andekjøtt
1 stk Sjalottløk
1 dl Bearnaisesaus
2 ts Provencekrydder
1 stk Artisjokkhjerte
2 ss Soltørkede tomater
Salt og pepper
4 stk Salatblader
2 stk Hamburgerbrød
Saltbakt kylling
Dette er grunnoppskriften. Det er ikke noe problem å utvide denne med urter og annet godt.
Se hele oppskriftenIngredienser:
1 stk Kylling
1.2 kg Salt
Svinestek med krydret rødkål, epler og svisker
Her er Clotildes oppskrift på en herlig og enkel svinestek.
Se hele oppskriftenTil 8 porsjoner
1 ss Olivenolje
800 g Svinestek
Havsalt
1 stk Rødkål
2 stk Eple
8 stk Svisker
4 stk Hvitløk
Korianderfrø
Muskat
Ingefær, malt
Kanel
Nellik
1 dl Rødvin
Pepper
Ingredienser:
1 stk Vaniljestang
3 stk Eggeplomme
150 g Sukker
2 dl Melk
2 dl Kremfløte
2 dl Sukker
1 ss Smør
2 dl Mandler
Denne saken ble første gang publisert 19/03 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.