Oppskrifter for hele uka

Ukemeny med oppskrifter

Vi har planlagt uka for deg.

En ny uke! Den skiller seg ikke fra andre uker på et punkt: Vi må ha mat.

Og derfor har jeg liksågodt laget en ukemeny med oppskrifter til hver eneste dag. Da blir det litt lettere å planlegge - både innkjøp og matlaging.

Du kan se tidligere ukemenyer her.

Mandag: En god omelett

Først ut er en av de enkleste middagene man lager, nemlig en omelett. Denne varianten er med ost og skinke. Denne omeletten er fylt med ost, skinke og aspargesbønner. Suverent mat som lett kan lages til flere.

Tirsdag: Torsk i fløtesaus

Vi fortsetter med et one-pot-wonder som vi vanligvis kaller gryterett her på berget. Men, dette er ikke en gryte, men en pannerett hvor du lager en nydelig torskemiddag på et kvarter. Her ser du videoen.

Onsdag: Farsekaker

Dette er en av de tingene jeg husker best fra barndomsmiddagene. Farsekaker lages av farse (ingen overraskelser, her altså) som du kjøper ferdig i butikken. Ta en skje og et glass med kaldt vann. Dypp skjea i vannet, form en fin liten kake og stek den gyllen og sprø. Og så en herlig, gammeldags kålstuing...

Torsdag: Couscous

Fra noe vanlig i barndommen til noe som ikke var funnet opp ennå. Det vil si: Det hadde i alle fall ikke kommet til Norges butikker. Couscous har lange tradisjoner, særlig i Nord-Afrika. Og siden verden stadig åpner seg får alle nyte godt av de beste ideene fra alle kontinenter. Couscous er et godt eksempel: Superraskt, godt, lettvint og passer til det aller meste.

Denne couscousen er med rå grønnsaker. Jeg tror det er innenfor rekkevidde å lage dette på 10-12 minutter.

Fredag: Spanske smaker

Chorizo er den spaske pølsa som får veldig mye spansk mat til å smake, vel, spansk. Den er som regel krydret med røkt paprika og hvitløk. Nå lages den også i Norge. I denne retten låner den bort smaken til kyllling og serveres sammen med oliven og paprika.

Lørdag: Basilikumkylling

Denne kyllingen er helt super. Jeg fant den etter et lite dypdykk i vårt arkiv. Her blir kyllingen pakken inn i herlige sitron- og basilikumaromaer. Og så serveres den med en veldig høst-riktig eple- og potetrøsti.

Søndag: Bacalao

På tide med bacalao! Vi har fått låne Eyvind Hellstrøms supre oppskrift. Den skiller seg ganske mye fra den mange tenker på som tradisjonell, men forandring fryder!

Ha er super smaksuke!

(Over 15.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Den perfekte vaffeloppskriften

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

henter innhold
henter innhold
henter innhold
henter innhold
henter innhold
henter innhold
henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Ukemenyer

OPPSKRIFTER PÅ SUPPE: Blomkålsuppe går kjapt - og smaker godt.

Ukemenyen som gjør deg glad

Med denne maten blir uken din fin.

FULG I VIN: Coq au vin er en udødelig klassiker. Det skjønner alle når man spiser den.=

Middagene du har lyst på denne uka

En meny som gjør livet ditt enklere denne uka.

OPPSKRIFT PÅ PYTT I PANNE: Du trenger ikke oppskrift, men kanskje noen ideer?=

Godbiter for hele uka

De blir glade de som får dette til middag.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Voksne med ADHD har fire kjennetegn

ADHD er ikke noe man nødvendigvis vokser av seg.

artikkel bilde

Svarene på alt du lurte på om fårikål

Unngå tabbene. Gjør alt riktig. Her er tipsene du trenger.

artikkel bilde

Denne vinterdressen får toppkarakter

Vi har testet ni vinterdresser.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Ukemenyer

Maten du blir sulten av å se på

Vi har uvanlig mye godt på menyen.

Ukemenyen som gjør deg glad

Med denne maten blir uken din fin.

Middagene du har lyst på denne uka

En meny som gjør livet ditt enklere denne uka.