En ny uke! Den skiller seg ikke fra andre uker på et punkt: Vi må ha mat.

Og derfor har jeg liksågodt laget en ukemeny med oppskrifter til hver eneste dag. Da blir det litt lettere å planlegge - både innkjøp og matlaging.

Du kan se tidligere ukemenyer her.

Mandag: En god omelett

Først ut er en av de enkleste middagene man lager, nemlig en omelett. Denne varianten er med ost og skinke. Denne omeletten er fylt med ost, skinke og aspargesbønner. Suverent mat som lett kan lages til flere.

Tirsdag: Torsk i fløtesaus

Vi fortsetter med et one-pot-wonder som vi vanligvis kaller gryterett her på berget. Men, dette er ikke en gryte, men en pannerett hvor du lager en nydelig torskemiddag på et kvarter. Her ser du videoen.

Onsdag: Farsekaker

Dette er en av de tingene jeg husker best fra barndomsmiddagene. Farsekaker lages av farse (ingen overraskelser, her altså) som du kjøper ferdig i butikken. Ta en skje og et glass med kaldt vann. Dypp skjea i vannet, form en fin liten kake og stek den gyllen og sprø. Og så en herlig, gammeldags kålstuing...

Torsdag: Couscous

Fra noe vanlig i barndommen til noe som ikke var funnet opp ennå. Det vil si: Det hadde i alle fall ikke kommet til Norges butikker. Couscous har lange tradisjoner, særlig i Nord-Afrika. Og siden verden stadig åpner seg får alle nyte godt av de beste ideene fra alle kontinenter. Couscous er et godt eksempel: Superraskt, godt, lettvint og passer til det aller meste.

Denne couscousen er med rå grønnsaker. Jeg tror det er innenfor rekkevidde å lage dette på 10-12 minutter.

Fredag: Spanske smaker

Chorizo er den spaske pølsa som får veldig mye spansk mat til å smake, vel, spansk. Den er som regel krydret med røkt paprika og hvitløk. Nå lages den også i Norge. I denne retten låner den bort smaken til kyllling og serveres sammen med oliven og paprika.

Lørdag: Basilikumkylling

Denne kyllingen er helt super. Jeg fant den etter et lite dypdykk i vårt arkiv. Her blir kyllingen pakken inn i herlige sitron- og basilikumaromaer. Og så serveres den med en veldig høst-riktig eple- og potetrøsti.

Søndag: Bacalao

På tide med bacalao! Vi har fått låne Eyvind Hellstrøms supre oppskrift. Den skiller seg ganske mye fra den mange tenker på som tradisjonell, men forandring fryder!

Ha er super smaksuke!

(Over 15.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Den perfekte vaffeloppskriften

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Rask omelett med ost og skinke

Denne omeletten passer både som middag og lunsj. Det skal ikke ta deg mer enn 10 minutter å lage den...

Til 1 porsjon:

100 g aspargesbønner

3 skiver skinke, røket

3 stk egg

50 g ost, revet

smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Torsk med potet og fløtesaus

Denne retten er en "one pot wonder" - alt i ei gryte. Retten gir deg saus, fisk og grønnsaker i ett!

Til 2 porsjoner:

2 stk torskefilet

4 stk poteter

1 stk fennikel

1 stk gulrot

1,5 dl kremfløte

1 ss rødt pepper

0,5 stk rødløk

2 ss smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Farsekaker med kålstuing

Farsekaker er skreddersydd for hverdager med lite tid til matlaging og magre lommebøker. De serveres gjerne med tyttebærsyltetøy, kokte poteter og kålstuing.

Ingredienser:

400 g medisterdeig

0,5 stk kålhode

2 ss mel

2 ss smør

3 dl melk

0,5 ts muskat

smør til steking

tyttebærsyltetøy

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Couscous med friske grønnsaker

Denne her havner for på lista over '10 på topp raske middager'. Couscous går nemlig dobbelt så fort som pasta.

Til 2 porsjoner:

2 stk sjalottløk

1 stk hvitløksfedd

4 dl vann

150 g aspargesbønner

2 dl couscous

5 stk cherrytomat

0,5 stk paprika

0,5 stk agurk

1 ts kumin

1 ts kanel

0,5 stk lime

salt og pepper

olje til pensling

Høyde (px): Bredde (px):
Kim Holthe

Bakt kylling med chorizo, sitron og oliven

En nydelig ovnsrett proppfull av gode smaker.

Ingredienser:

1 stk kylling (à 1 kg) delt i 4 eller 8 biter

1 stk sitron i skiver

200 g sorte oliven, gjerne kalamataoliven

100 g chorizopølse

5 fedd hvitløk

1 stk rød paprika i store biter

8 stk sjalottløk

2,5 dl kylling kraft, evt litt hvitvin

2 ss smør

0,5 ss røkt paprika pulver

salt og kvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Alf Börjesson

Basilikumkylling i sitronsaus

Basilikum er en nydelig urt som passer godt med kylling.

Til 3 porsjoner:

1 stk fersk kylling

2 stk sjalottløk

1 fedd hvitløk

1 potte basilikum

1 stk sitron

3 stk eggeplomme

3 dl hvitvin

1,5 ss hvetemel

0,75 dl olivenolje

salt

pepper

Eplerøsti

6 stk poteter

1 stk stort eple

1 ts salt

1 krm pepper, svart

olje eller smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Hellstrøms bacalao

Til 4 porsjoner:

500 g klippfisk uten skinn og ben

2 stk paprika, gul

2 stk paprika, rød

2 stk gul løk

2 stk fennikel

8 fedd hvitløk

12 stk poteter

1,5 dl olivenolje

kajennepepper

1 potte basilikum, frisk

salt

pepper

200 g pillede reker (kan utelates)

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om: