Ny uke!

Og da har vi selvsagt en ny ukemeny klar. Det får du nemlig hver mandag - og du kan sjekke de andre ukemenyene her.

De som følger med og bruker ukemenyene finner flere gamle kjenninger her. Det er litt av poenget. Det skal være noen som er kjent, slik at man ikke må starte helt med blanke ark hver eneste gang.

Mandag

Vi starter med en enkel og kjemegod suppe. Den lager du enkelt ved å koke gulrøtter møre som du moser sammen med stekt løk og crème fraîche. Trenger du variansjonstips (lurt!) så sjekk her.

Tirsdag

Det er litt retro, men vi lager hjemmelagde fiskekaker. Det viktigste å vite er at dette er så enkelt at, ja, moren din lagde det i mange år. I prinsippet kjører du fisk, egg, salt og og melk i en kjøkkenmaskin, former fiskekakene og steker dem. Du kan ha i gressløk, timian, estragon for å variere - og du kan bruke akkurat den fisken som passer deg best. Det brukes sommerkål i oppskriften, men du kan bruke vanlig hodekål (litt lenger koketid).

Onsdag

Tid for barnas og alle barnslige voksnes favoritt: Spagetti carbonara! Jeg har aldri møtt et barn som ikke liker denne.

Mange sliter med å tro på følgende: eggene som du pisker i en bolle koker når du vender det inn med kokvarm pasta. Jo. Det holder - og blir til en slags saus som sammen med parmesan og bacon er en av verdens mest berømte pastaklassikere. Det er ikke for ingenting...

Torsdag

Laksen føles ny og urørt med denne presentasjonen. Du skjærer en lang, tykk strimmel av laksefileten (som helst er skrapet ren for skjell om du skal spise skinnet, som er supergodt!). Så legger du den i en stekering. Den fyller du med kokte, friske grønnsaker og en god, deilig saus.

Fredag

Den kommer raskere enn du tror - og når den er der er det godt å vite at middagen er enkel, god og særlig egnet for tv-titting. Nachos er svaret! Servér sprø nachos med krydret, varm kjøttdeig (gjerne krydret med tacokrydder), smeltet ost og rømme...

Lørdag

Vi skeier ut med en lekker kyllinggryte hvor vi låner de viktigste smakene fra Cognac. Det er ikke mer enn en knert som skal til - så sitter´n!

Søndag

Vi havner i trygt farvann når vi avslutter uka med en varm og mettende lammefrikasse. Når man tar i bruk sesongene våre på en fornuftig måte blir maten mer variert - og vi får et mer spennende liv.

Ha en god uke!

(Over 15.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Den perfekte vaffeloppskriften

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Gulrotsuppe

Denne gulrotsuppa er så billig du får den. Prøv deg fram med ulike krydder som anis, ingefær, appelsin og timian!

Til 2 porsjoner:

1 stk løk

400 g gulrot

1 stk buljongterning eller én spiseskje flytende buljong

2 ss crème fraîche

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Sildekaker (fiskekaker)

Dette er Geir Skeie som verdensmester i kokekunst i 2009 sin oppskrift på sildekaker.

Ingredienser:

1 kg sildfilet (her kan skinnet være på om skjellene er fjernet)

3 stk egg

3 dl helmelk

18 g salt

pepper

Brunet løk

2 stk løk

100 g smør

salt

Smørdampet sommerkål:

1 stk sommerkål/nykål

3 ss smør

1 ts salt

0,5 dl vann

2 dl rømme

1 kg potet, kokt

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Spaghetti Carbonara

Dette er antakelig den enkleste oppskriften på Spaghetti Carbonara noensinne. Mine damer og herrer - her er pasta carbonara!

Til 2 porsjoner:

1 pk bacon

250 g spagetti

3 stk egg

salt og pepper

100 g parmesan

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Lekker laks med gode grønnsaker

Her får du vite hvordan laksen blir lekker. Og god...

Til 1 porsjon:

1 bit laks

2 ss erter

1 ss hakket rødløk

0,5 stk nepe

1 ts laks

4 stk aspargesbønner

2 stk sukkererter

0,5 ss sennep

1 ts timian, frisk

2 ss olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Nachos med kjøttdeig og ost

Her kommer en suveren hverdagsrett.

Ingredienser:

500 g kjøttdeig

1 stk løk

olje/smør til steking

2 stk fedd hvitløk

1 ts chilipulver

1 ts kumin

1 ts sukker (gjerne brunt sukker)

2 bokser bønner

2 dl tomat saus (eller bare hakkede tomater fra boks)

2 stk rød chili

2 ss koriander, hakket

1 ss sitronsaft

salt og pepper

tortillachips

150 g ost, revet

4 ss rømme

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Kyllinggryte med cognac

Det skal ikke mange dråpene til for å få god smak...

Ingredienser:

1 stk kylling

1 stk gulrot

1 stk purre

1 stk løk

2 dl fløte

3 ss cognac

salt og pepper

1 stang selleri

2 stk poteter

1 ts provencekrydder

smør/olje til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Lammefrikasse

Med en god frikassé på bordet er det vanskelig å stoppe og spise.

Ingredienser:

1 kg lam mekjøtt (gjerne fårikålkjøtt)

vann

3 ss smør

3 ss hvetemel

3 dl kremfløte

6 stk poteter

2 stk gulrøtter

1 stk løk

1 stk persillerot

1 stilk selleristang

1 stk purre (bare det hvite)

1 bit sitron

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om: