Ukemeny med julesmaker

Kom i julestemning med denne menyen

En meny som gir deg forsmak på julen.

Sist oppdatert

Denne uka har fylt med flere juleoppskrifter. I vår førjulsmeny finner du medisterkaker, og asiatisk ribbe og rømmesild. Det handler om å lage mat som får deg til å glede deg enda mer til julematen!

Her er ukemenyen:

 

Mandag: Kos med couscous

Vi begynner uka med den retten som minner mins om jul. Dette er nemlig couscoussalat med urter.

Det fine med couscous er at det går superfort å tilberede. Så, kanskje du lager kjapp mat og gjør noen juleærend?

Eller enda bedre: Lager noen julekaker.

 

Tirsdag: Øvelse i medisterkaker

Dette er en ypperlig anledning til å finpusse medisterkakene før jul - på behørig avstand fra selve dagen.

Ta en titt på denne videoen før du begynner, så er det kanskje enklere å lykkes.

Server medister kaker med kokte poteter, brun saus og grønnsaker - helt ultratradisjonelt, så kommer du i julestemning.

 

Onsdag: Torsk på en grønn juleseng

Torsk er det mange som liker til jul. I denne retten ligger torsken på juletregrønn squash - det er alt denne torskeretten har med jul å gjøre, egentlig.

 

Torsdag: Smaken av vidde og silkemyk krem

Finnbiff, altså reinsdyrkjøtt som er skavet i små biter, gjør seg veldig godt med blomkålpuré og bacon. Alt dette får du i denne oppskriften.

 

Fredag: I kveld blir det juletapas

Lag denne kvelden til skikkelig førjulshygge. Dekk på med godt brød, finn fram litt godt smør og lag herlig rømmesild.

Og ikke nøy deg med det, finn fram litt sylte, tunge, røkelaks, lag eggerøre, og annen julemat - og så serverer du kanskje noen julekaker til dessert?

Min favoritt er sandkaker, servert med pisket krem og multesyltetøy.

 

Lørdag: Ribbe som ikke smaker som på julaften

Dette er den store forsmaken på ribba. Det er ribbe, ja visst, men smaksbilde er fortsatt så langt unna den originale ribba at det ikke er noen fare for at du går lei. Den lages med honning og soya, nemlig.

Søndag: Mellom laksen ligger det et spennende lag

Vi avslutter uka med innbakt laks. Kjøp deg en pakke butterdeig - la det tine litt. Mellom to laksefileter smører du en blanding av smør, dill, sennep og sitronskall - og flere urter om du har.

Disse filetene pakker du inn i butterdeig, pensler med eggeplomme og steker til den er gyllen og fin.

 

Ha en smakfull uke!

Denne saken ble første gang publisert 08/12 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også