Ukemeny

Sjekk ukas oppskrifter

Ha en velsmakende uke.

Publisert Oppdatert

Alltid en nye ukemeny på mandagene. Du finner alle menyene her.

Denne gangen spenner det fra pytt i panne til lammeskanker - og så er det krabbefest på lørdag!

Mandag: Pytt i panne

En skikkelig mandagsmiddag finner vi i en klassisk pytt-i-panne. I oppskriften finner du poteter, erter, løk og gulrøtter, men hele poenget med pytt i panne er jo å bruke opp restene. Tenk på det som pizza uten pizzabunn.

Tirsdag: Torsk med dill

En av mine nye favoritter. Lysten på dill ble ikke mindre etter en tur til Sverige i sommer. Svenskene har helt oppheng i det grønne krydderiet Det ser ikke ut til at de får i seg maten med mindre det er drysset sjenerøst over med frisk, nyhakket dill. Jeg liker det. Her er det torsk som smake på dillen.

Liker du ikke dill? Prøv en annen torsk, da vel!

Onsdag: Løksuppe

Jeg blir alltid glad når løksuppa er på bordet. For alle som ikke har laget det før, sjekk denne videoen:

Øystein Westlie

Pytt i panne med posjert egg

Dette er intet mindre enn den perfekte restematen! Og så godt som det er!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 stk Potet, kokt

4 stk Gulrøtter, kokt

2 stk Sjalottløk

2 ss Olivenolje

Salt

Pepper

4 dl Erter, frosne

2 ts Eddik

4 stk Egg

Torsdag: Pasta med persille

De enkleste pastarettene er de beste. Sitronpasta digger jeg neste like mye som carbonara. Men, denne "nye" oppskriften med masse persille tenker jeg på som mer moderne.

Fredag: Lammeskanker

Jeg gjør mamma glad ved å lage disse lammeskankene. Det er nemlig hennes oppskrift. Jeg er sikker på at du også blir glad når du lager dem.

Lørdag: Krabbefest!

I sommer spiste jeg denne retten mange ganger. Den ble servert på en chiringito med reker, men nå lager jeg den altså med krabber. Ideen er å servere krabbekjøttet med salat, appelsinfileter, avocado og en knallgod dressing. Vi spiser den med brød til. Om du har overskudd kan du alltids lage verdens beste brød til - og forme det til baguetter, og justere steketiden ned litt.

Søndag: Fersk suppe

Vi avrunder denne festuka med en norsk klassiker, nemlig ferskt kjøtt og suppe. Det viktigste her er å få til løksausen. Bruk god tid på å smake deg fram til denne sausen, slik at du får riktig balanse mellom eddik og sukker.

Erik Hannemann

Torsk med dill og squash

Rask og perfekt torsk - ja, her er oppskriften. Dette er en oppskrift på torsk som alle kan lage.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 potte Dill

1 stk Squash

2 stk Sjalottløk

4 stk Poteter

2 ss Mandler

1 stk Appelsin

2 stk Sitronbåter

Smør til steking

4 stk Torskefilet

Ha en smakfull uke!

 

Les også:

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag