Denne servelaten smaker best
Vi har testet kongen av hverdagspålegg, og fant den typen som smaker som den skal.


Akkurat som når vi testet leverpostei eller kokt skinke har vi samlet inn servelat fra de ulike dagligvarebutikkene. Her fant vi god servelat med skikkelig kjøttsmak og varianter som hadde lite kjøtt og lite smak.
Hva er servelat?
Servelat er det man kaller et farseprodukt. Det betyr at ingrediensene blir finmalt og stappet som en pølse. En servelatpølse skal bestå av storfekjøtt, svinekjøtt, spekk, krydder, løk og tilsetninger.
Utseende
Servelaten skal ha en frisk og rødlig farge. Den skal være jevn og uten luftbobler. Er den for lys kan det skyldes at farsen er spedd for mye, gjerne med en lav andel storfekjøtt. Ellers skal spekkterningene være små og ha en jevn størrelse.
Smak
Først og fremst skal kjøttsmaken være fremtredende. Gjerne med en stor andel storfekjøtt. Svinekjøtt er og spekk er billige ingredienser, og er det for mye av dette går det utover smaken.
Servelaten skal være godt krydret, med pepper og muskat, gjerne tilsatt litt løk.
Konsistens
Skivene skal være faste og passe tykke, og servelaten skal ikke være tørr.
Testen
I testpanelet satt butikkslaktemester Siv-Elise Friestad og pølsemakermester Tore W. Teigen. Alle produktene er testet blindt.
Poeng
Poengskalaen går fra en til seks der seks er best. Normalt fordeler poengene seg fra to til fem, kun i helt spesielle tilfeller deler vi ut en eller seks.
Oppgitte priser er per kilo.
Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.
Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.
Les også: