Test av bacon

Vi har testet filetbacon

Her er test av tre typer filetbacon

Nordfjord Filetbacon

Nordfjord Filetbacon Foto: Foto: Øivind Lie

Publisert Oppdatert

Testpanelet:

Siv-Elise Friestad er butikkslaktemester og kaptein på kjøttbransjens elitelag. Hun er tidligere norgesmester i kjøttfag og har også vært deltager i VM i grilling i 2008 og 2010.

Tore W. Teigen er pølsemakermester og har 56 års erfaring fra kjøttbransjen. Han har vært fast dommer i bransjekonkurranser siden 1980. Han er også medforfatter av Den store pølseboka.

Denne testen er en del av vår store test av bacon (med mange overraskende resultater).

Det finnes tre produkter i denne klassen. Resultatene finner du nedenfor.

Hva er filetbacon?

Filetbacon lages av ytrefilet, mens vanlig bacon lages av sideflesket. Ellers er metoden som vanlig. Kjøttet saltes før det røykes.

Kort sagt er filetbacon magrere enne tradisjonelt bacon. (Det kan finnes unntak fordi fettranden som ligger på ytrefileten kan være med, men det hører til sjeldenhetene).

Les også:

Slik lager du omelett

Lars Barmens fløtegratinerte poteter

10 oppskrifter med kjøttdeig

Den aller, aller beste sjokoladekaken...

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning