Ribbe - her finner du oppskrift på perfekt ribbe med Hellstrøm

Slik lager mesterkokken ribbe

Mesterkokken viser deg hvordan du egentlig skal lage ribbe.

Publisert Oppdatert

Ribbe blir best med denne teknikken. Det tar to og en halv time å få perfekt ribbe med sprø svor.

I denne videoen ser du hvordan du lager ribbe med perfekt, sprø svor. Hellstrøm bruker en godt utprøvd oppskrift som det er umulig å mislykkes med.

Se også vår oppskrift på ribbe med sprø svor

Dette utstyret er alt du trenger for å lage ribbe:

  • Stor ildfast form (du kan også bruke langpanne, men det er enklere med ildfast form)
  • Øse
  • Tapetkniv til å skjære svor med

Slik ruter du ribba

Det er lurt å beregne god tid. Vanligvis tar det ca 2,5 time å steke ribbe (vanlig tynnribbe). Ribba gjør seg stort sett selv, men det er lurt å ha god tid. Ribba skal ikke stresse deg! Mitt forslag er at du setter av tre timer.

Den enkleste måten å sikre ruter i svoren på er å kjøpe en ribbe som er ferdig rutet. Om du skal gjøre det selv må du ha en skarp kniv. Skjær et rutemønster i svoren, sørg for at du ikke kommer ned i kjøttet.

Om kniven din ikke er skarp nok (og den må være veldig skarp om dette skal være en enkel jobb!) kan du bruke en tapetkniv.

Se også:

Sjuve lager den originale ribba

Hellstrøm lager tilbehør til ribbe

Alt om ribbe

Erik Hannemann

Hellstrøms perfekte ribbe

Dette er mesterkokk Eyvind Hellstrøms oppskrift på ribbe. Oppskriften er like enkel som den er genial. Det tar tilsammen to og en halv time å få perfekt, sprø svor på ribba.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 l Vann

1 Ribbe

10 fedd Hvitløk

Salt og pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning