Oppskrifter for helgen

En helgemeny som lover godt

Klarer du å lage denne helgemenyen?

Publisert Oppdatert

Plutselig var det helg igjen. Heldigvis slipper du å planlegge. Jeg har nemlig gjort det for deg. Her er menyen!

Forrett:

Jeg har mest ambisjoner med forretten denne helgen. Egentlig er matbordet bare en endeløs forrett med variasjoner over samme tema.

Om jeg klarer å huske det, skal jeg bake superbrødet du ikke trenger å kna. Det går fint med vanlig brød også, men det jo så grenseløst herlig dette brødet...

Uansett: Jeg skal riste brødskivene (enten i risteren eller i stekepanna) og så skjære det i "strimler", omtrent en centimenter eller to tykke. Disse bitene legger jeg på et fat - og så kommer dippene.

Jeg vet ikke om jeg klarer å lage alle. Her må vi se an formen. Men, ambisjonene er klare!

Tre ting vil jeg lage - intet mindre. Første vil jeg ha en aioli, så vil jeg ha litt guacamole (avocadomos) og aller sist vil jeg ha den supre hummus. Da blir det hyggelig rundt bordet!

Hovedrett

Hovedretten er kanskje den enkleste av alle sammen. Her lager jeg en kul, knæsj oransje gulrotmos med godt krydder - og steker et kyllingbryst (helt perfekt...). Verken mer eller mindre.

Dessert

Ja, det må bli noe enkelt. Nå er jeg så heldig at jeg har laget desserten på forhånd. Det er nemlig en sjokoladeis jeg fikk i Spania. Og mørkere is, det skal du lete lenge etter. Dersom du er ikke er like sjokoladegal som meg kan du heller lage denne lekre isen med nøtter i istedet.

Oppskriftene finner du nedenfor. Ha en nydelig helg!

 

Les også:

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her er vinneren av sjokoladekonkurransen

Slik blir finnbiff morsomt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Aioli

Her har du oppskriften på aioli.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 fedd Hvitløk

3 stk Eggeplomme

2 dl Solsikkeolje

1 dl Olivenolje

1 knivsodd Cayennepepper

1 ts Sennepspulver

1 ss Sitronsaft

Salt og pepper

Erik Hannemann

Guacamole

Dette er oppskriften på en klassisk guacamole.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 stk Avokado

2 ts Limesaft

1 stk Sjalottløk

2 stk Cherrytomat

2 ss Koriander, frisk, hakket

1 cm Chili

Salt og pepper

Erik Hannemann

Hummus

Dette er dippen som passer til nesten alt. Hummus spises i store mengder i Midt-Østen nesten som et obligatorisk innslag i måltidet.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 bokser Kikerter

1 fedd Hvitløk

1 dl Olivenolje

Salt og pepper

1 ts Spisskum

Sitronsaft

Christopher Sjuve

Det beste brødet du kan bake

Dette brødet er garantert det beste du har bakt. Og du slipper å kna!

Se hele oppskriften

Ingredienser:

300 g Hvetemel

125 g Speltmel

3.5 dl Vann

2 ts Salt

0.5 ts Gjær

Erik Hannemann

Stekt kyllingfilet med oransje tilbehør

Kyllingfileten trenger litt hjelp fra andre smaker. I denne finner du både honning og kumin.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

300 g Gulrøtter

100 g Smør

1 ts Kumin

2 stk Kyllingbryst

2 kvist Timian

1 ss Honning

0.5 stk Sitron

Olje/smør til steking

Salt og pepper

Foto: Christopher Sjuve

Mørk sjokoladeis

Det gjelder å bruke nok sjokolade...

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

1 stk Vaniljestang

3 stk Eggeplomme

150 g Sukker

2 dl Melk

2 dl Kremfløte

250 g Sjokolade, mørk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning