Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men på min tre-retters er det alltid både kjøtt, fisk og noe søtt.

Jeg er ikke fanatisk, men det er sjelden jeg synder mot den regelen. Denne helgen er ikke noe unntak.

Når jeg skal kose meg prøver jeg å tenke minst mulig på budsjett. Det blir ofte dyrt, men alltid godt (her er mine luksusforslag).

Selv om du finner kamskjell på denne helgens meny, kan jeg beroligge deg med at du også finner kjøttdeig. Da blir det en slags balanse i regnskapet.

Forrett

Først ut er altså en forrett med kamskjell. Det er en av Eyvind Hellstrøms mange gode oppskrifter. Den krever litt tid, men det ikke noe som er komplisert.

Oppskriften er fra boka "Inn med sølvskje" som Hellstrøm skrev sammen med Anne Kat. Hærland. (Her er min liste over de ti beste kokebøkene).

Hovedrett

Hovedretten er fra Meksico og lages med kyllingkjøttdeig (selv om du fint kan bruke vanlig kjøttdeig også). Her ligger hemmeligheten i krydderet. Smak deg fram underveis.

Det som gjør denne så god er at du steker tortillaen (som du kjøper ferdig) i stekepanna. Da blir den sprø, god og uimotståelig.

Dessert

Desserten er denne ukas "dette-har-jeg-dilla-på-for-tida", nemlig panna cotta. Panna cotta er simpelthen oppkokt fløte og sukker som du blander gelatin i for at det skal stivne. Poenget er at du kan få den til å smaker hva som helst. Her finner du forslagene.

Oppskriftene finner du nedenfor!

 

Les også:

Er dette Norges beste viltgryte?

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

Slik lager du french toast

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Trygve Indrelid

Kamskjell med fennikel og granateple

Lekker kamskjell-kreasjon, signert stjernekokk Hellstrøm.

Ingredienser:

8 stk kamskjell

1 stk fennikel

0,5 l appelsinjuice, ferskpresset

100 g smør, usaltet

1 ss honning

1 stk stjerneanis, hel

0,5 ss pepper

1,5 stk sitron

0,5 stk granateple

1 dl hvitvin

salt

pepper

smør

1 ss sesamfrø

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Quesadilla med kylling

Du vil bli forbløffet over hvor godt dette er. Det må prøves! Quesadillas lages med tortillas som stekes i panna.

Ingredienser:

200 g kyllingkjøttdeig

1 stk løk

2 ts tacokrydder

100 g smøreost

1 ts korianderfrø

2 stk vårløk

1 stk rød chili

100 g revet hvitost

4 stk tortilla (lefse som kjøpes ferdig)

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Panna cotta med vanilje

For den som ikke har laget panna cotta før blir man overrasket over hvot enkelt det er.

Til 4 porsjoner:

1 stk vaniljestang

6 dl kremfløte

1 dl sukker

3 pl gelatin

1 stk lime, saft og skall

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!