Oppskrift på ostesaus

Slik lager du ostesaus

Ostesaus er ikke lenger vanskelig.

Publisert Oppdatert

Ostesaus!

For mange kan det høres ut som en saus du bare får på restaurant. Vel, ikke nå lenger. For i videoen over ser du hvor enkelt dette gjøres.

Det finnes (minst) to teknikker som ender opp med noe man kan kalle ostesaus. Denne oppskriften benytter seg av jevning (med denne teknikken kan du lage 100 sauser). Man kan også lage ostesaus ved å redusere (koke inn), som er den andre metoden (som du også kan lage 100 sauser med).

Ostesaus med blåmuggost

Jeg bruker blåmuggost i denne videoen. Jeg må skynde meg å si at det ikke er noe i veien for å bruke andre oster. Camenbert, brie og lignende typer går finfint i en ostesaus.

Dersom du har lyst til å lage en gratineringssaus (om du vil smelte det i ovnen) kan det være lurt å bruke fast gulost. Du kan bruke bare gulost, eller en blanding av gulost og blåmuggost eller andre typer.

Hva bruker du ostesaus til?

Ostesaus gir deg mange serveringsmuligheter. Det enkleste å tenke seg er å gi kokte grønnsaker en god nyhet. Se for deg en skål med kokte gulrøtter, selleristang i biter, poteter, asparges eller noe annet du liker. Så heller (du må se det for deg...) du den fløyelsmyke ostesausen over. Jepp, plutselig har grønnsakene blitt kule, gode og forføreriske.

Eller er det ikke noe i veien å servere denne sausen til kylling, for eksempel til den utmerkede ovnsbakte kyllingen her.

Nedenfor finner du oppskriften!

Følg Sjuve på Facebook så får du svar på alt du lurer på om mat!

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Ostesaus

En ostesaus gjør livet litt lysere.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 ss Smør

2 ss Hvetemel

5 dl Melk

100 g Blåmuggost

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning