Jeg blåser i det. Jeg gir regelrett blanke i hva dere sier. Jeg vil ha is NÅ!

Neivel, så er det ikke vær til det. Dersom man bare skulle spist is når sola skinner ville livet vært sørgelig.

Og jeg lager ofte is. Jeg lager sjokoladeis, krokan-is og stracciatella. Jeg lager til og med øl-iskrem.

For noen år siden kjøpte jeg meg en god og dyr ismaskin. Den er stor og kan ikke lage spesielt mye is av gangen. Fordelen er at den lager is på omtrent en halvtime. (Merke er Gaggia. De vanligste ismaskinene må du sette i fryseren først.

Det slipper jeg med dette monsteret.)

Den har blitt en trofast venn som jeg også tar med på hyttetur. Det synes alle er stas.

Men: Du trenger overhode ikke noen slik maskin for å lage is. Du kan bruke fryseren. Sett smeten i fryseren og pass på å røre rundt med jevne mellomrom så unngår de iskrystallene (ørsmå isbiter). For å være helt sikker: Du kan til og med lage det uten fryser.

Ingefær og is?

Av en eller annen grunn er ingefær-iskrem populært i USA. I min stadige jakt på gode ting snublet jeg flere ganger over fenomenet. Til slutt måtte jeg bare lage det.

De første bitene var litt uvant. Så uvant at jeg måtte sette resten i fryseren. Der ble den værende noen dager. Så tok en ny runde. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men kanskje hadde smaksløkene i mellomtiden vent seg til den nye smaken. Og da syntes jeg plutselig at dette var helt supert.

Kandisere ingefær

Poenget er at du må¨kandisere ingefæren først. Høres komplisert ut? Neida.

Kok skiver av ingefær i 30 minutter, sil av og kok det med sukker til væsken er borte.

Oppskriften finner du nedenfor!

Er det andre som har erfaring med ingefær og is? Ikke nøl med å bruke kommentarfeltet nedenfor!

 

Les også:

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

- Den beste rødvinen jeg vet om

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Is med ingefær

Is med ingefær gir en helt ny smak på noe vi kjenner fra før.

Ingredienser:

1 stk ingefær

100 g sukker

Iskremen

1 stk vaniljestang

3 stk eggeplomme

150 g sukker

2 dl melk

2 dl kremfløte

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!