Det var himmelropende usannsynlig at jeg skulle treffe på den beste rødvinen jeg har smak denne dagen.

I Champagne.

Share

Vi ble invitert inn i de staselige lokalene til de som lager Deutz-champagnene. Og til lunsjen kom det, ikke akkurat uventet, champagne i lange baner.

Først en enkel, så en årgangsflaske, så en rosé - og sånn fortsatte det.

Og så kom det en rødvin.

Det viser seg nemlig at de også har begynt å lage en rødvin. Ikke i Champagne (hvor det faktisk også lages noen få rødviner), men i Rhône som ligger mye lenger sør i landet.

Og hvilken rødvin! Plutselig var all champagnen glemt. Og da jeg begynte å skryte av den fantastiske vinen, skjønte jeg på et tidspunkt at jeg hadde gått for langt.

Det var jo tross alt Champagnen jeg var ment å lovprise.

Jeg bablet i vei som om jeg hadde et syndrom hvor jeg brast ut i blomstrende tics om vin i upassende, sosiale settinger.

Vinen heter Hermitage Marquise de la Tourette 2007.

Den er ikke billig: Koster 318 kroner.

Hva smakte vinen?

Jeg er ikke god på å finne bær-, lær- og blomsterdufter i viner. Jeg kunne gjette på noen mørke bær, men vet treffsikkerheten, i likhet med de aller fleste, ikke er noe å skrive hjem om.

Den velkjente vinskribenten Robert Parker mener det luker creme de cassis (solbærlikør), lakris og brent jord. Det er OK for meg, men jeg ville ikke byttet denne vinen for all brent jord i verden. Høres ut som en dårlig taktikk.

Han gir den 94 poeng på en skala fra 1-100.

For mitt vedkommende vil jeg måle all annen vin mot denne.

Siden vi er i det råjålete hjørnet: Denne vil jeg drikke til andebryst eller klassisk lammestek.

Har du også smakt denne vinen? Bruk kommentarfeltet nedenfor og fortell hva du synes!

Les også:

Supereplekaka lager du slik

Slik lager du spagetti carbonara

Baconet blir sprøest om du steker det slik

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!