Oppskrift på ciabatta

Slik lager du ciabatta

De burde du bake...

OPPSKRIFTER PÅ CIABATTA: Her kommer noen deilige rundstykker du kan bake i julen.

OPPSKRIFTER PÅ CIABATTA: Her kommer noen deilige rundstykker du kan bake i julen. Foto: FOTO: Marit Røttingsnes Westlie

Publisert Oppdatert

I jula har man gjerne litt mer tid enn ellers. Vent! Jeg, jeg vet at det ikke føles slik akkurat nå.

Å bake brød nå er kanskje det siste du tenker. Du har jo ikke bakt mer enn to-tre julekaker, og tanken på gjærbakst virker fjern og uoppnåelig. Dessuten er bare halvparten av gavene er pakket inn, og - hva skal du kjøpe til tante Grete?

Men, om noen dager så roer alt seg ned.

Det tilsier all min juleerfaring.

Derfor vet jeg for eksempel at jeg plutselig får mange tidsglipper (som er det motsatte av tidsklemmer) i dagene som kommer. Allerede nå vet jeg for eksempel at jeg kommer til å bake verdens beste brød som jeg heller ikke behøver å kna.

Og mest sannsynlig blir det tid til å bake 20-minutters scones.

Mest av alt ser jeg på jula som en glitrende mulighet til å prøve meg på et nytt bakverk. Og jeg har valgt meg ut ciabatta.

Ciabatta betyr omtrent tøffel på italiensk. Formen er nemlig flat og kan, med litt velvilje ligne en tøffel. Tanken på å ha en ciabatta på foten er slett ikke avskrekkende, faktisk. Men, tanken på å spise det er mye bedre.

Oppskriften til bake-Marit finner du nedenfor - god bakst!

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

 

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Øystein Westlie

Ciabatta

Det tar litt tid, men det er ikke så mye arbeid med ciabattaene.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

300 g Hvetemel

500 g Hvetemel

3 ts Salt

2 g Tørrgjær

7 dl Vann

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning