OPPSKRIFT PÅ CEVICHE

Den raskeste småretten noensinne?

Jo, dette er en smart måte å lage fisk på.

Publisert Oppdatert

Vi har hatt det så artig med først å følge serien med legendariske Michel Roux og deretter Tareq Taylor på sin tur rundt om i Norden.

Nå følger BBCLifestyle opp med en ny matnyttig TV-serie. Det er Bill Granger som er programleder. Hans enkle stil kommer tar han med seg fra Australia - og du kan lese intervjuet om oppveksten i et hjem hvor far var slakter og mor var vegetarianer her.

Bills matstil er svært, svært enkel. Alle kan lage maten hans. Bare se på den enkle suppa han serverte sist.

I videoen over viser Bill fram en ceviche. De fleste land i Sør-Amerika gjør krav på å ha funnet opp denne spesielle retten. Om den kommer fra Peru (de mest ihuga i kampen om cevichens opprinnelse) eller Mexico er prinsippet uansett det samme. Fisken blir ikke kokt ved hjelp av varme, men i sitrus. Når fiskekjøttet blir utsatt for sitrus går fiskekjøttet gjennom den samme prosessen som om det ble kokt (sitrussyre er sterk nok til å påføre brannskader - se her om du orker).

Det vanligste er å bruke sitron og lime, men grapefrukt og appelsin kan i teorien også brukes. Oppskriften til Bill er, i kjent stil, svært enkel. Lages på 5-10 minutter og du ender opp med en frisk, enkel og lett salat som kan brukes som forrett eller tapas (oppskrift nedenfor, video ovenfor).

I dagens program får du også se Bill lage svinekjøtt med kryddersaus, en kremete tex-mex-rett med mais og chorizo, med hvitløksris.

 

 

Les også:

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning