Så var det på høy tid å lage noe fra Mallorca. Det første alle sier om du spør om spesialiteter herfra er " emsaimada". Det er bakverk, og kort fortalt: Det gidder jeg ikke i denne varmen. Å stå foran bakerovnen etter en dag på stranda høres mer ut som straff enn noe å glede seg til. (OK, så holder vi pizzaovnen utenfor denne diskusjonen).

Men finnes det andre spesialiteter? - Sobrasada, sier de da. Sobrasada er en spekepølse. Det ligner chorizo, men siden luftfuktigheten er større her, må man bruke litt andre metoder. Resulatet er uansett en ganske myk spekepølse.

Jeg tenkte at denne må være en del av det liksom-autentiske. Og det ble den. Sobrasada er det som gjennomsyrer og dominerer den kyllinggryten du finner oppskriften på nedenfor. Du kan fint bruke chorizo, men om du noensinne finner en sobrasada så vet du hva du kan bruke den til også.

I oppskriften finner du en god klunk sherry. Du kan bruke hvitvinseddik for å få den samme syrlighten om du ikke vil bruke sherry.

Her er den kule kyllinggryta med chorizo:

2 gule løk

1 hel hvitløk

1 boks hermetiske tomater

1 squash

1 paprika

1 sobrasada (eller en hel chorizo)

1 kylling

3 desiliter sherry

Olje til steking

Finhakk løk, squash og paprika. Stek det i en stor kjele til løken er blank.

Del opp kyllingen i åtte biter og skjær pølsa i biter. Ha i kjelen sammen med tomater, hele hvitløken og sherry. La det hele koke en time eller lenger. Etterfyll med vann om nødvendig.

 

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her er vinneren av sjokoladekonkurransen

Slik blir finnbiff morsomt på denne måten

Christopher Sjuve

Kyllinggryte med chorizo

Det er enkelt og supergodt.

Ingredienser:

2 stk gule løk

1 stk hvitløk

1 bokser tomatboks

1 stk squash

1 stk paprika

1 stk chorizopølse

1 stk kylling

3 dl tørr sherry, eller annen hvitvin

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!