Annonse

Alle ser ut til å like kylling. Og jeg tror jeg vet hvorfor.

Kyllingen krever nemlig at du tilfører den smak. Gjør du ikke det får du som fortjent: Måltidet blir kjedelig og havner i glemmeboka.

Men heldigvis er kyllingen svært mottagelig for smaker, enten det er krydder, marinader, øl og vin - eller brennevin for den saks skyld.

I noen av oppskriftene kreves det at du kan dele opp en kylling. Det er virkelig ikke vanskelig, men mange kvier seg litt for å gjøre det. Følg tipsene i denne videoen, så blir det lettere når du skal prøve deg:

Det kan også være greit å ha lest igjennom alle triksene som gjør at kyllingbrystet blir perfekt stekt.

Nedenfor finner du et veldig vidt spenn av oppskrifter - blant annet klassikeren coq au vin, som opprinnelig ble laget på haner, men går utmerket med kylling. I samme gate er en variant der kyllingen kokes i mørkt øl.

Det er særlig verdt å nevne saltbakingen. Det er en teknikk som er morsom å bruke. Og selv om det er lettvint ser det imponerende ut.

Kos deg med alle oppskriftene!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (4700 mennesker tar ikke feil...)

Les også:

Tiramisu på 1-2-3

Slik lager du perfekt espresso

Tre gode kaffekaker

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Kyllinggryte med cognac

Det skal ikke mange dråpene til for å få god smak...

45 min

1 stk kylling

1 stk gulrot

1 stk purre

1 stk løk

2 dl fløte

3 ss cognac

salt og pepper

1 stang selleri

2 stk poteter

1 ts provencekrydder

smør/oljetil steking

Fremgangsmåte

Del opp kyllingen i åtte biter (se her om du ikke har gjort det før).

Skrell og vask grønnsakene. Hakk dem i små, omtrent like store biter.

Begynn med å steke løken blank i smør og olje på middels varme.

Ha i kyllingen, resten av grønnsakene og provancekrydderet. La det steke i omtrent fem minutter.

Ha i cognac og la det få dampe fra seg i ett drøyt minutt. Ha i fløten og fortsett å røre med jevne mellomrom til kyllingen og grønnsakene er ferdig, omtrent 15-20 minutter.

Spe med vann dersom det tykner for mye.

Oppskirften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre.

christopher Sjuve

christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!