Annonse

Alle ser ut til å like kylling. Og jeg tror jeg vet hvorfor.

Kyllingen krever nemlig at du tilfører den smak. Gjør du ikke det får du som fortjent: Måltidet blir kjedelig og havner i glemmeboka.

Men heldigvis er kyllingen svært mottagelig for smaker, enten det er krydder, marinader, øl og vin - eller brennevin for den saks skyld.

I noen av oppskriftene kreves det at du kan dele opp en kylling. Det er virkelig ikke vanskelig, men mange kvier seg litt for å gjøre det. Følg tipsene i denne videoen, så blir det lettere når du skal prøve deg:

Det kan også være greit å ha lest igjennom alle triksene som gjør at kyllingbrystet blir perfekt stekt.

Nedenfor finner du et veldig vidt spenn av oppskrifter - blant annet klassikeren coq au vin, som opprinnelig ble laget på haner, men går utmerket med kylling. I samme gate er en variant der kyllingen kokes i mørkt øl.

Det er særlig verdt å nevne saltbakingen. Det er en teknikk som er morsom å bruke. Og selv om det er lettvint ser det imponerende ut.

Kos deg med alle oppskriftene!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (4700 mennesker tar ikke feil...)

Les også:

Tiramisu på 1-2-3

Slik lager du perfekt espresso

Tre gode kaffekaker

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Kyllinggryte med cognac

Det skal ikke mange dråpene til for å få god smak...

45 min

1 stk kylling

1 stk gulrot

1 stk purre

1 stk løk

2 dl fløte

3 ss cognac

salt og pepper

1 stang selleri

2 stk poteter

1 ts provencekrydder

smør/oljetil steking

Fremgangsmåte

Del opp kyllingen i åtte biter (se her om du ikke har gjort det før).

Skrell og vask grønnsakene. Hakk dem i små, omtrent like store biter.

Begynn med å steke løken blank i smør og olje på middels varme.

Ha i kyllingen, resten av grønnsakene og provancekrydderet. La det steke i omtrent fem minutter.

Ha i cognac og la det få dampe fra seg i ett drøyt minutt. Ha i fløten og fortsett å røre med jevne mellomrom til kyllingen og grønnsakene er ferdig, omtrent 15-20 minutter.

Spe med vann dersom det tykner for mye.

Oppskirften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Vin og øl til pinnekjøtt 2014

Vin og øl til pinnekjøtt

Pinnekjøtt kan være bare saltet, men også saltet og røykt. Det krever litt forskjellig drikke, og vi anbefaler både øl og vin.