Hvordan hakke løk

Hvordan hakke løk

Gjør deg en tjeneste - lær denne teknikken. På ett minutt.

Publisert Oppdatert


Her på klikk gjorde vi en skikkelig test av kokkekniver. Vinneren koster ca 1600,- kroner, men andreplassen får du for 600,-. Du ser resultatet her.

Livet på kjøkkenet blir unektelig lettere med en god kniv. Men, det er ikke nok å eie en sylskarp kniv. Man må jo bruke den riktig også.

Vi begynner med den teknikken flest vil ha glede av å beherske. Det ser du i videoen overfor.

Det er undertegnede som står for hakkingen (og noen vil tenke at jeg trenger å skjerpe kniven Jo, man kan alltid bli bedre).

Om du bare skal skjære løken, eller hvilken som helst grønnsak, i skiver kan du bruke en annen teknikk. Vi kan begynne med den vanligste. Det viktigste er å legge merke til fingrene på hånden som ikke har kniven. Den lille krummen gjør at du kan legge kniven mot det nest ytterste leddet på fingrene. Tenk at du skal "lime" kniven mot det leddet. Og så er det faktisk hånden uten kniven som bestemmer over den med kniven. Legg også merke til tuppen av kniven, den er hele tiden på skjærefjølen.

Her er teknikken demonstrert med purre:

Den andre teknikken gjør samme nytten. Fingrene har stadig samme krummen. Men, tuppen av kniven går opp og ned. Det er denne teknikken som brukes når kokker skal tøffe seg. Den er mest egnet for show, selv om jeg åpner for at det går marginalt raskere enn den første teknikken.