Helgemeny

Knasende, god helgemeny

Sjeldent bra mat denne helgen.

Publisert Oppdatert

Å!

Denne helgen blir knallbra. I alle fall om du koser deg med denne knasende gode helgemenyen.

Sprø forrett

Vi åpner freidig med å lage løkringer. Det er en slags forrett, selv om "forrett" blir litt høytidelig for noe så snacksete som løkringer.

Dersom du klarer å lage dem bedre enn jeg gjør i denne telefonvideoen, så er du godt på vei (blir stekt litt for mye...).

Til løkringene trenger du bare en god dipp. Du kan selvsagt lage en aioli, men jeg vurderer faktisk å lage en hummus til å dyppe løkringene i. Jeg sørger for å ha alle ingrediensene - så blir avgjørelsen tatt der og da. (Jeg kan uansett bruke begge deler til flere middager. Både aioli og humus holder seg en god stund i kjøleskapet.).

Tips til alle som ikke gidder å lage aioli eller hummus: Bland crème fraîche med litt majones og hakket gressløk.

Hovedrett

Det er to kule ting som tilsammen blir superkult som hovedrett denne helgen. Aller først gjør vi klar torskefiletene. Det rare er at blandingen av hasselnøtter, rosmarin og rosiner er helt KingKong (selv om jeg skjønner at det strider mot refleksen til mange. Min også.).

Det andre er en tarte tatin, men det er slett ikke eplekakevarianten. Det lages bare med samme teknikk og eplene er byttet ut med løk og fennikel. Henger du ikke med? Da har vi en video: