Helgemeny

Knasende, god helgemeny

Sjeldent bra mat denne helgen.

Sist oppdatert

Å!

Denne helgen blir knallbra. I alle fall om du koser deg med denne knasende gode helgemenyen.

Sprø forrett

Vi åpner freidig med å lage løkringer. Det er en slags forrett, selv om "forrett" blir litt høytidelig for noe så snacksete som løkringer.

Dersom du klarer å lage dem bedre enn jeg gjør i denne telefonvideoen, så er du godt på vei (blir stekt litt for mye...).

Til løkringene trenger du bare en god dipp. Du kan selvsagt lage en aioli, men jeg vurderer faktisk å lage en hummus til å dyppe løkringene i. Jeg sørger for å ha alle ingrediensene - så blir avgjørelsen tatt der og da. (Jeg kan uansett bruke begge deler til flere middager. Både aioli og humus holder seg en god stund i kjøleskapet.).

Tips til alle som ikke gidder å lage aioli eller hummus: Bland crème fraîche med litt majones og hakket gressløk.

</p> <h4>Hovedrett</h4> <p>Det er to kule ting som tilsammen blir superkult som hovedrett denne helgen. Aller først gjør vi klar torskefiletene. <strong>Det rare er at blandingen av hasselnøtter, rosmarin og rosiner er helt KingKong</strong> (selv om jeg skjønner at det strider mot refleksen til mange. Min også.).</p> <p>Det andre er en tarte tatin, men det er slett ikke <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article553672.ece">eplekakevarianten</a>. Det lages bare med samme teknikk og eplene er byttet ut med løk og fennikel. Henger du ikke med? Da har vi en video:</p> <p> <iframe frameborder="0" height="360" scrolling="no" src="http://hm-media.netttv.aptoma.no/embed/?id=4617" width="640"/> </p> <h4>Dessert</h4> <p>Vi avslutter denne helgemenyen med en artig, italiensk dessert. Man tenker kanskje at en romkrem ikke er fra Italia, men denne er faktisk temmelig vanlig i Pastalandet. Den er morsom å lage: Ha melk, eggeplommer, sukker, rom og litt appelsinskall i en kjele - og sett denne i et vannbad (en annen kjele med kokvarmt vann). Pisk til det blir tykt.</p> <p>Jeg synes dette blir ekstra godt om du serverer - nettopp - noe knasende til. Gjerne litt tørket frukt og litt ristet, søtt brød til. (Du kan også steke noen brødbiter sprø i sukker og smør, hakke opp og ha over).</p> <p> <strong>Ha en smakfull helg!</strong> </p> </div>

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

 

Les også:

Blomkålsuppa alle elsker

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

Eplekaka du må bake i høst

Vår største pizzatest noensinne

Her kan du søke blant 5000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 11/10 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også