=

Bent Stiansen

Bent Stiansen er en av Norges mest profilerte kokker. Han vant Bocuse d'Or som første nordmann i 1993.

Han driver restaurant Statholdergaarden i Oslo som har én Michelinstjerne.

Han har gitt ut følgende bøker:

  • Stiansen til hverdags (2004)
  • Stiansens kulinariske koffert (2006)
  • Stiansens desserter (2006)
  • Stiansens fisk og skalldyr (2006)
  • Stiansens kjøtt og fjærkre (2006)
  • Stiansens småretter (2006)
  • Stiansen inviterer til fest (2008)

- Tennvæske er bare tull, sier Stiansen. Og han sier det med en viss autoritet. Ikke bare kan han smykke seg med Michelinstjerne på restaurant Staholdergaarden i Oslo, gullmedalje i Bocuse d'Or som første nordmann, men han har også hagen full av griller.

Share

Stiansen har servert oss en fantastisk kjøttrett, en nydelig fiskerett og noen uforglemmelige blåskjell. Og så viste han oss pinadø hvordan du lager et helt lammelår på grillen også.

For at du skal få glede av disse oppskriftene må du kunne fyre opp i grillen. Uten at det blir mas.

Klar for grilling

Selv er Stiansen godt rustet til grillsessongen. Hans grillbatteri består av en gassgrill, kulegrill, grillaktige innretninger han har kjøpt med seg fra Thailand, enda en gassgrill og turgrillen. For å nevne noen. (Jeg sjekket ikke garasjen. Skulle ikke forundre meg...).

- Skal du fyre opp grillen må du gjøre det slik, sier han og fyller kammeret med grillbriketter. Kammeret fungerer som en slags pipe. Om du ikke har et slikt kammer kan du bygge opp en sylinder med steiner, legge papir i bunnen og kull - eller briketter - på papiret. Briketter?

- Ja, bruk grillbriketter, sier han. Og da gjør vi det.

Sjekk videoen så ser du hvordan en ekspert tenner grillen! (Klikk på bildet over)

Klikket du på saken fordi grillspydet så godt ut? Her er den oppskriften.

Her har du flere gode oppskrifter du kan kose deg med:

Oppskrift på bbq-saus

Helgrillet entrecôte med hvitløksmør

Helgrillet svinefilet med chili

Klikk her for alle våre grilloppskrifter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!