Frokost i København

Frokost i København

Hit skal du! Og du skal kose deg lenge med frokosten.

FROKOST I KØBENHAVN: Her er noen alternativer.

FROKOST I KØBENHAVN: Her er noen alternativer. Foto: Foto: Christopher Sjuve

Publisert Oppdatert

Har du opplevd å traske rundt i København før alt åpner? Da er ikke du den første. Når Danskebåten klapper til kai i kongens by pøser det ut en skare av sultne nordmenn ut i folketomme gater. Og de fleste finner veien til Strøget. En og annen danske på vei hjem fra fest møter man, kanskje. Men, det er også alt. Tralla med de brente mandlene er heller ikke å se.

Men, du er sulten.

Her har vi tre forslag. Et opplagt, et supertrivelig og et fasjonabelt.

Frokost i København - alternativ 1

Det første og enkleste tipset er faktisk Cafe Europa 1989. Den ligger på midt i Strøget på Amagertorv, bare noen minutter å gå fra begge ender av Strøget. (Alle som reiser med DFDS kan ta shuttlebussen til Kongens Nytorv, så er det 7 minutters gange. Velger man å gå fra kaia tar det 37 minutter, i følge Google Maps).

Cafe Europa 1989 åpner hver dag klokken 0745, bortsett fra søndager. Da åpner de 0900. Her får du god service og solid mat midt i byen. Her får man alt man kan ønske seg av deilig frokostmat. Det enkleste å gjøre er å bestille en "morgentallerken" (de serverer tre ulike). På én tallerken får du for eksempel yoghurt med musli, tørket frukt, frisk frukt, avokado, mozzarella og salsa romesco, posjert egg og spinat, ost, marmelade og en liten kake. Denne får du for 129,- danske kroner.

Klassikere som Eggs benedict, croque monsieur og røstipoteter får du også. For ikke glemme deilige croissanter og pain au chocolat. Men, om du er i det hjørnet får du også engelsk frokost med egg, bacon, bønner og tomat om man heller er i det hjørnet.

Det artige med Cafe Europa er at det slettes ikke bare er turister her (på en kafé med tilsvarende beliggenhet i Oslo ville det ikke vært mange lokale innslag). Her kommer det københavnske familier, par, unge og gamle. Og et lite pust av en det kontinental ligger i luften.

Frokost i København - alternativ 2

FROKOST I KØBENHAVN: Det er svært trivelig på Huks Fluks.

FROKOST I KØBENHAVN: Det er svært trivelig på Huks Fluks. Foto: Foto: Christopher Sjuve

FROKOST I KØBENHAVN: Københavns beste toalett?

FROKOST I KØBENHAVN: Københavns beste toalett? Foto: Foto: Christopher Sjuve

Det andre alternativet heter Bistro Huks Fluks. Stedet ligger på det trivelige Gråbrødretorv (adressen er Gråbrødretorv 8). Det er fire, fem minutter å gå fra Amagertorv på Strøget.

På vinterstid er det fyr i peisen i de supertrivelige lokalene. Og her kan du kose deg med eggerøre, bacon, spansk Pata Negra-skinke, mizuna-salat, røkt laks med urtekrem, croque monsieur, crêpe med vaniljekrem, to typer ost og marmelade. Og godt brød med smør.

Frokostmenyen er kanskje ikke spenstig, men du går til Huks Fluks for like mye for atmosfæren. Og blir du sittende lenge nok, så utvider menyen seg klokken 1130.

Stedet kan også skilte med det som må være byens beste toaletter. I annen etasje er det en lang (veldig lang) rekke båser hvor du kan gjøre ditt fornødne. O den sammenheng er det verdt å ta med at de kinesiske turistmyndighetene i Peking har gitt fasilitetene full pott på deres toalettskala.

FROKOST I KØBENHAVN: Utsikt fra Bistro Huks Fluks mot Gråbrødretorv.

FROKOST I KØBENHAVN: Utsikt fra Bistro Huks Fluks mot Gråbrødretorv. Foto: Foto: Christopher Sjuve

Det eneste drawbacket er at dette stedet ikke åpner før klokken 1000 (hver dag). Men, kan du holde ut har du en fin morgenstund i vente.

FROKOST I KØBENHAVN: Huks Fluks toaletter er populære i Kina.

FROKOST I KØBENHAVN: Huks Fluks toaletter er populære i Kina. Foto: Foto: Christopher Sjuve

Frokost i København - alternativ 3

Nimb ligger på Tivoli (på langsiden, mot jernbanestasjonen). Det åpner klokken 0700 hver eneste dag.

I svært eksklusive omgivelser får du en fin, liten buffet med kaffe, te, melk, juice (også noen hjemmelagde med for eksempel fennikel og agurk), økologisk yoghurt, vaniljeyoghurt, skyr, marmelader, hjemmelaget sjokoladepålegg, ost, kjøttpålegg, musli, frukt og wienerbrød. Denne koster 255 kroner. I tillegg kan du bestille egg og omelett i alle varianter, pølser, bacon, pannekaker, øllebrød, arme riddere og smoothie.

Det sier litt om dette stedet at det eneste som er oppført på tavlen er champagne. Tre typer, inkludert rosé. Det ikke billig, men du får for en stakket stund en god luksusfølelse.

FROKOST I KØBENHAVN: Nimb er det mest eksklusive.

FROKOST I KØBENHAVN: Nimb er det mest eksklusive. Foto: Foto: Nimb

Det er god plass på Nimb. Og du bør ha god tid, så ta med deg noen tykke aviser og skap et solid grunnlag for en god dag.

Har du flere tips til restauranter i København? Sjekk ut vårt matforum og del tipsene med oss!

Les også:

Blomkålsuppa alle elsker

Eplekaka du må bake i høst

Her kan du søke blant 5000 oppskrifter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning