Å!

Denne helgen blir knallbra. I alle fall om du koser deg med denne knasende gode helgemenyen.

Sprø forrett

Vi åpner freidig med å lage løkringer. Det er en slags forrett, selv om "forrett" blir litt høytidelig for noe så snacksete som løkringer.

Dersom du klarer å lage dem bedre enn jeg gjør i denne telefonvideoen, så er du godt på vei (blir stekt litt for mye...).

Til løkringene trenger du bare en god dipp. Du kan selvsagt lage en aioli, men jeg vurderer faktisk å lage en hummus til å dyppe løkringene i. Jeg sørger for å ha alle ingrediensene - så blir avgjørelsen tatt der og da. (Jeg kan uansett bruke begge deler til flere middager. Både aioli og humus holder seg en god stund i kjøleskapet.).

Tips til alle som ikke gidder å lage aioli eller hummus: Bland crème fraîche med litt majones og hakket gressløk.

Hovedrett

Det er to kule ting som tilsammen blir superkult som hovedrett denne helgen. Aller først gjør vi klar torskefiletene. Det rare er at blandingen av hasselnøtter, rosmarin og rosiner er helt KingKong (selv om jeg skjønner at det strider mot refleksen til mange. Min også.).

Det andre er en tarte tatin, men det er slett ikke eplekakevarianten. Det lages bare med samme teknikk og eplene er byttet ut med løk og fennikel. Henger du ikke med? Da har vi en video:

Dessert

Vi avslutter denne helgemenyen med en artig, italiensk dessert. Man tenker kanskje at en romkrem ikke er fra Italia, men denne er faktisk temmelig vanlig i Pastalandet. Den er morsom å lage: Ha melk, eggeplommer, sukker, rom og litt appelsinskall i en kjele - og sett denne i et vannbad (en annen kjele med kokvarmt vann). Pisk til det blir tykt.

Jeg synes dette blir ekstra godt om du serverer - nettopp - noe knasende til. Gjerne litt tørket frukt og litt ristet, søtt brød til. (Du kan også steke noen brødbiter sprø i sukker og smør, hakke opp og ha over).

Ha en smakfull helg!

Panopticon

Løkringer

Denne oppskriften på løkringer er de beste du har smakt. Garantert.

Til 4 porsjoner:

2 ss maisenna

1 dl hvetemel

1 knivsodd cayennepepper

2 dl vann med kullsyre

4 dl brødrasp

solsikkeolje til fritering

salt

3 stk løk (vanlige, gule løk)

Dipp

3 ss majones

3 ss rømme

2 ss gressløk, hakket

en skvis sitron saft

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Torsk med hasselnøtter

Jeg lover: Torsken har aldri vært bedre...

Ingredienser:

400 g torskefilet

50 g hasselnøtter

50 g rosiner

1 kvist rosmarin, kan sløyfes eller byttes mot støtt, tørket rosmarin

salt og pepper

1 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):
BBCLifestyle

Tarte tatin med fennikel og rødløk

Dette er en flott måte å servere grønnsaker på. Den kan spises som en hovedrett eller som tilbehør til kjøtt og fisk.

Til 4 porsjoner:

250 g butterdeig

2 stk rødløk

3 stk fennikel

1 stk rød chili

1 dl olivenolje, extra virgin

1 ss balsamicoeddik

1 ts korianderfrø eller malt koriander

salt og nykvernet pepper

60 g sukker

2 stilk timian

50 g parmesan, nyrevet

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannamann

Romkrem

Denne vaniljekremen lager du raskt! Italiensk mat på sitt beste.

Til 4 porsjoner:

3 dl melk

4 stk eggeplomme

3 ss sukker, gjerne brunt

4 ss rom, brun

sitron, det gule skallet

Garnityr

Kandisert frukt eller jordbær

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!