- Ja, vi kan jo aldri få nok pastaoppskrifter, sa hun.

Og det stemmer. Klassikere som carbonara, lasagne, pesto (for ikke å glemme klassikeren med kjøttboller...) vil alltid være der. Og dersom oppfinnsomheten svikter oss kan vi alltid forsyne oss klassikernes trygge univers.

Mange kjenner seg sikkert igjen i at man ikke har planlagt middagen. Hvem har alltid, for eksempel, struttende, begeistret potte basilikum i vinduskarmen til å lage pesto, for eksempel?

Det hender. Men, det er slett ikke alltid.

Og det er i disse situasjonene, som inntreffer temmelig jevnlig, at man må bruke den blomstrende kreatviten man har etter jobb for å gi liv til de bugnende ingrediensene man finner i kjøkkenet. Av oppfinnsomhetens kraft og restene etter andre måltider og ingredienser til overs skal det skapes: Middag.

Dette er helt dagligdags. Og slik var det også denne dagen. Jeg hadde ikke engang pasta.

Men, pasta ble det, åkkesom. Etter at jeg ble komfortabel med å lage pastaen selv, går det som en lek.

Og litt spinat hadde jeg også.

Men, så langt var det ikke nok til å bli et verdig måltid.

Det var først da jeg oppdaget glasset med fetaost at jeg øynet håp. For spinat er nemlig veldig godt sammen med feta. Og hva mer godt med feta? Jo:

paprika

mandler

epler

bacon

tomater

gressløk

honning

mynte

lamb

fiken

oliven

rødløk

vannemelon (sjekk denne!)

salat

timian

rødvinseddik

sitron

valnøtter

squash

Heldigvis hadde jeg valnøtter, sitron (en halv!), litt bacon og noen tomater. Og dermed var det slik middagen ble den dagen. Og, hvem vet, kanskje denne også vil etablere seg som en pastaklassiker?

Prøv den ut!

Panopticon

Pasta med bacon, spinat og feta

Rask pasta? Du har funnet den...

Til 4 porsjoner:

600 g pasta, fersk

4 ss fetaost, i terninger

400 g spinat, frisk

4 stk tomater

3 ss smør

2 stk sitronbåter

1 fedd hvitløk

4 skiver bacon

2 ss valnøtter

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!