Mandagen er mulighetenes dag. Uka kan bli like vellykket som forrige uke. Eller enda bedre. Det er opp til deg. Men, her kommer i alle fall ukens forslag!

Som vanlig spenner det vidt, fra tomatsuppe (se video) til krabbe med nybakt brød.

Mandag: Pasta med kantareller

Skogen er full av kantareller! Det er bare å gå og plukke (her er tipsene som gjør det trygt og her er kartet over hvor du finner soppen).

Eller du kjøper dem i butikken, selvsagt. I oppskriften matcher vi kantareller med dill, gressløk og persille. Du kan tenke at du er en del av "meatless monday"-bevegelsen, og følge oppskriften, eller du kan for eksempel strimle litt spekeskinke og ha i dersom du føler noe mangler om det ikke er kjøtt i maten.

Tirsdag: Fiskepinner

Jeg blir faktisk ikke lei av hjemmelagde fiskepinner. Selv da jeg spiste ute i går ble det "fish 'n chips" på hjørnet. Det er litt bedre, men prinsippet er det samme: Saftig fisk med sprø og knasende ytre. Servér den med aioli, erteremulade eller noe annet digg.

Og jeg pleier å putte en stor ildfast form med potetbiter, aubergine, squash, fennikel og annet jeg har i huset i ovnen. Så enkelt gjør jeg det.

Onsdag: Tomatsuppe

En tomatsuppe er ikke verre å lage enn det du ser her:

Torsdag: Egg i form

Clotilde har gitt oss denne klassiske måten å lage en enkel middag på. Noen vil kanskje tenke på den som en lunsj, men da kan man heller spe på med brød, knekkebrød eller til og med koke litt pasta til.

I morgen skal du steke verdens beste brød - så husk å sette deigen til heving i dag!

Fredag: Krabbe med nybakt brød

Satt du deigen til heving er mye gjort. Begynne med å bake brødet.

Og så lager du fest med å lage store tallerkener ved å strø utover blader av hjertesalat, avokado, krabbekjøtt, eventuelt noen reker, appelsinfileter og til slutt ha over den gode dressingen du finner i oppskriften.

Lørdag: Lammeskanker

Lørdagen klinker vi til med saftige lammeskanker. Kok dem så lenge du har tid til og du blir belønnet med skryt, matguru-poeng og noen andre tar oppvasken.

Søndag: Minestrone

Vi avslutter med en hyggelig middag. Samle dere rundt enn herlig italiensk suppe - med fisk. Her er det for en gang skyld ikke listet opp nøyaktig med grønnsaker. Har du ikke prøvd før - så gyv løs og kjenn etter hvor deilig det er å befri seg fra oppskriftene!

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Superrask tomatsuppe

Her har du kanskje den raskeste tomatsuppe som finnes!

Til 1 porsjon:

1 stk sjalottløk

1 stk tomatboks

1 ss sukker

1 ss eplecidereddik

1 ss kyllingbuljong

2 ss kremfløte

1 ss oregano

150 g kjøttdeig

parmesan

olje til pensling

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Fiskepinner

Så enkelt er det å lage hjemmelagde fiskepinner.

Til 2 porsjoner:

300 g laksefilet, eller annen fisk

2 stk egg

3 ss hvetemel

5 ss brødrasp

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Pasta med kantareller

Høsten har mye godt å by på. Kantareller for eksempel.

Ingredienser:

250 g kantareller(eller annen sopp)

2 dl kremfløte

0,5 stk dillplante

4 ss gressløk, finhakket

0,5 stk løk

1 fedd hvitløk

1 stk paprika

1 bt persille

salt og pepper

1 stk sitronbåter

olje/smør til steking

200 g pasta

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Clotilde Dusoulier

Egg i form - Oeuf Cocotte

Her er Clotilde Dusouliers herlige, lille oppskrift på klassikeren Oeuf Cocotte. Oppskriften kan varieres etter hva man finner på kjøkkenet.

Ingredienser:

1 stk egg

1 ss crème fraîche

salt og pepper

littpaprikapulver

Eventuelt

1 skiver skinke, bacon, tunfisk eller tofu

1 neve hakkedetomater, sopp, paprika, squash, løk eller andre grønnsaker

1 neve muskat, revet

1 ts tørkede eller friskeurter, persille, gressløk, koriander

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Christopher Sjuve

Krabbe på tallerken

Krabbe blir godt sammen med noen få ingredienser. Her er de.

Til 4 porsjoner:

8 stk krabbe klør

1 stk hjertesalat

4 stk cherrytomat

Dressing

2 ss majones

2 ss rømme

1 knivsodd cayennepepper

1 stk sitronbåter

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Lammegryte

Når du vil ha noe annet enn fårikål kan du lage denne deilige gryteretten med lammekjøtt.

Ingredienser:

800 g lammekjøtt med bein mekjøtt (gjerne fårikålkjøtt med bein)

2 stk laurbærblad

1 stk løk

4 stk poteter

2 stk gulrot

2 stk persillerot

0,5 stk sellerirot

0,25 stk kålhode

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Ingvar Eriksson

Minestrone med bakt skrei

Her er Tom Victor Gausdals deilige skrei, stappfull av godsaker.

Til 4 porsjoner:

Fisken

4 stk små skrei

litt olivenolje

salt og pepper

tomatpuré

olivenolje

sjalottløk

litt bacon

2 stk fedd hvitløk

friske tomat er

gulrot

hvitvin

hønsebuljong

fennikel

stangselleri

aspargesbønner

kokt pasta

parmesan, nyrevet

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!