Alltid en nye ukemeny på mandagene. Du finner alle menyene her.

Denne gangen spenner det fra pytt i panne til lammeskanker - og så er det krabbefest på lørdag!

Mandag: Pytt i panne

En skikkelig mandagsmiddag finner vi i en klassisk pytt-i-panne. I oppskriften finner du poteter, erter, løk og gulrøtter, men hele poenget med pytt i panne er jo å bruke opp restene. Tenk på det som pizza uten pizzabunn.

Tirsdag: Torsk med dill

En av mine nye favoritter. Lysten på dill ble ikke mindre etter en tur til Sverige i sommer. Svenskene har helt oppheng i det grønne krydderiet Det ser ikke ut til at de får i seg maten med mindre det er drysset sjenerøst over med frisk, nyhakket dill. Jeg liker det. Her er det torsk som smake på dillen.

Liker du ikke dill? Prøv en annen torsk, da vel!

Onsdag: Løksuppe

Jeg blir alltid glad når løksuppa er på bordet. For alle som ikke har laget det før, sjekk denne videoen:

Torsdag: Pasta med persille

De enkleste pastarettene er de beste. Sitronpasta digger jeg neste like mye som carbonara. Men, denne "nye" oppskriften med masse persille tenker jeg på som mer moderne.

Fredag: Lammeskanker

Jeg gjør mamma glad ved å lage disse lammeskankene. Det er nemlig hennes oppskrift. Jeg er sikker på at du også blir glad når du lager dem.

Lørdag: Krabbefest!

I sommer spiste jeg denne retten mange ganger. Den ble servert på en chiringito med reker, men nå lager jeg den altså med krabber. Ideen er å servere krabbekjøttet med salat, appelsinfileter, avocado og en knallgod dressing. Vi spiser den med brød til. Om du har overskudd kan du alltids lage verdens beste brød til - og forme det til baguetter, og justere steketiden ned litt.

Søndag: Fersk suppe

Vi avrunder denne festuka med en norsk klassiker, nemlig ferskt kjøtt og suppe. Det viktigste her er å få til løksausen. Bruk god tid på å smake deg fram til denne sausen, slik at du får riktig balanse mellom eddik og sukker.

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Øystein Westlie

Pytt i panne med posjert egg

Dette er intet mindre enn den perfekte restematen! Og så godt som det er!

Til 4 porsjoner:

4 stk potet, kokt

4 stk gulrøtter, kokt

2 stk sjalottløk

2 ss olivenolje

salt

pepper

4 dl erter, frosne

2 ts eddik

4 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Torsk med dill og squash

Rask og perfekt torsk - ja, her er oppskriften. Dette er en oppskrift på torsk som alle kan lage.

Til 4 porsjoner:

1 potte dill

1 stk squash

2 stk sjalottløk

4 stk poteter

2 ss mandler

1 stk appelsin

2 stk sitronbåter

smør til steking

4 stk torskefilet, ca 150 gram per stykk

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Løksuppe

Slik lager du super løksuppe. Ikke let lenger! Du finner ikke bedre løksuppe enn denne.

Ingredienser:

6 stk løk

1 dl madeira

1,5 l vann

buljongterning

100 g ost, gjerne gryere eller annen fast, hvitost

25 g parmesan

2 stk små loffskive r

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Pasta med tomat, hvitløk og persille

Den aller enkleste pastaen. Italiensk mat på sitt beste.

Til 4 porsjoner:

1 kvast persille, finhakket

2 fedd hvitløk

4 stk tomat

400 g pasta

olivenolje

salt og nykvernet pepper

40 g parmesan

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Christopher Sjuve

Lammeskanker

Slik lager mammaen til Sjuve lammeskanker...

Ingredienser:

5 ss hvetemel

1 ss koriander

salt og pepper

4 ss timian, frisk

2 stk tomatboks

6 stk lammeskank

2 stk rødløk

3 stk gulrøtter

0,5 stk sellerirot

2 dl hvitvin eller eplesaft

1 dl balsamico

1 stk hvitløk

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Christopher Sjuve

Krabbe på tallerken

Krabbe blir godt sammen med noen få ingredienser. Her er de.

Til 4 porsjoner:

8 stk krabbe klør

1 stk hjertesalat

4 stk cherrytomat

Dressing

2 ss majones

2 ss rømme

1 knivsodd cayennepepper

1 stk sitronbåter

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Peter Berg

Ferskt kjøtt og suppe

Dette er klassikeren over alle klassikere. Når kjøttet koker så lenge som i denne retten må det bli godt! Den sur-søte løksausen er også et møst.

Til 4 porsjoner:

1 kg oksekjøtt, høyrygg eller bog

1 stk purre, i skiver

1 stk persillerot, i biter

1 stk gulrot, i biter

1 stilk stangselleri, i biter

2 stk løk, i skiver

2 ss hvetemel

3 ss smør

1 ss eddik, vanlig 7%

2 ss sukker

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!