Pasta skal være enkelt.

Derfor elsker vi retter som spagetti carbonara og pasta med verdens beste kjøttboller.

Mange finner ut at italiensk mat er svaret på hverdagsutfordringene. Og det er slett ikke uten grunn. Stylobatet i det italienske mattempelet heter enkelt og raskt. Oppfyller ikke oppskriften de to kravene får det heller ingen plass innenfor søylene.

Tenk bare på pizza! Og her kommet et tips til alle latsabber i samme slengen: Om du ikke gidder å lage pizzabunn (for alle klarer å lage pizzabunn med denne oppskriften) kan du gjøre sånn som jeg har gjort. Jeg kjøper de store, flate, runde tyrkiske brødene (som selges i plastposer) og bruker dem som bunn. På med tomatsaus, ost og påleggsskinke, så er du i mål med pizzaen på to minutter. Det er italiensk det!

Så var det pastaen da. Den oppskriften jeg vil promotere i dag havner på den lista over pastaoppskrifter som liksom ikke trenger oppskrift. I dette gode selskapet finner vi oppskriften på pasta med erter og bacon, pasta Italia med soltørkede tomater, paprika og kylling, pasta med kantareller og lang rekke andre herligheter.

Persille er det nye pepperet

For meg er persille det nye pepperet. Det bar Simon Hopkinson som gjorde utslaget (han med den makeløse oppskriften på ovnsbakt kylling). I den glitrende, lille boka Roast Chicken and Other Stories står det et sted at folk ikke lenger vet hva persille smaker. Om folk bruker den i det hele tatt, er det bare noen få unnselige kvaster til pynt. Poenget er: Bruk mer! Bruk masse!

Og jeg har tatt han på ordet. Nesten all pasta jeg lager nå for tiden, nærmest uansett, blir blandet med en solid neven med finhakket pasta. Og det gjør underverker på humøret, utseendet og smaken.

Nedenfor finner du min nye hverdagshelt, pasta med persille, hvitløk og tomat, samt en like enkel oppskrift på laks og pasta og saltimbocca.

Og med det håper jeg at du går og kjøper deg en persillekvast og starter et nytt og grønnere liv. Vi med dette ensemblet med enkle oppskrifter også:

Pasta med nøtter

Pasta med pepper

Sitronpasta

Pasta med røkelaks

Spagetti med hvitløk og chili

Macaroni 'n cheese

Pesto

Erik Hannemann

Pasta med tomat, hvitløk og persille

Den aller enkleste pastaen. Italiensk mat på sitt beste.

Til 4 porsjoner:

1 kvast persille, finhakket

2 fedd hvitløk

4 stk tomat

400 g pasta

olivenolje

salt og nykvernet pepper

40 g parmesan

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Laks og pasta

Så enkelt og så godt blir pasta med laks på denne måten.

Til 2 porsjoner:

400 g laksefilet

100 g erter

dill, frisk

1 stk sjalottløk

sitron skall (bare det gule)

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Saltimbocca med kylling

En oppskrift som gjør kyllingen bedre? Lag deg en saltimbocca.

Til 4 porsjoner:

Saltimbocca

4 stk kyllingbryst

4 skiver parmaskinke

4 stk salvie blader

3 dl hvitvin, eller marsala

salt og nykvernet pepper

3 ss smør

Topping

2 stk tomat

2 ss kapers

2 stk sjalottløk

1 fedd hvitløk

250 g pasta

Litt parmesan, eventuelt

timian

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!