Tareq Taylor

Taylor er svensk kokk. Han dukket opp i SVTs "Trädgårdsonsdag" og har også medvirket i "Sommarlov".

Han har jobbet som kokk i 25 år og driver nå Slottsträdgårdens Kafé i Malmö.

Nå er han programleder for tv-serien Tareq Taylor's Nordic Cookery.

Vi skal til Jokkmokk!

Alle som har blitt kjent med Tareq vet nå at han reiser på kryss og tvers i Norden på jakt etter gode smaker.

Tidligere har vi fått se hvordan han lager en herlig prinsessekake og dessuten en kul rett med svin og øl. Denne gangen er det helt andre ting på menyen.

For, hva finner vi Jokkmokk?

Reinsdyr. Og siden det var for åpenbart å lage en steik eller en gryte, ja, så lager Tareq en salat med reinsdyrhjerte.

Sjekk videoen og se oppskriften nedenfor. I episoden lager han også mat med bjørnekjøtt.

 

Følg Sjuve på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Instagram: #klikkmat

Les også:

Matquiz: Klarer du alle ti?

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

BBCLifestyle

Reinsdyrhjerte og multer

Reinsdyrhjerte du ikke har smakt maken til.

Til 4 porsjoner:

Salat

1 stk reinsdyr hjerte

2 stk store gulrøtter

0,5 stk kålrot

1 dl blåbær eller krekling

0,5 stk rødløk

2 ss rapsolje

Dressing

0,5 stk kålrot, renset og hakket

1 dl multer

1 dl eplecidereddik

1 ss honning

0,5 stk rødløk i biter

3 ss rapsolje

sennep

1 ts kvann

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!