Plutselig var det helg igjen!

Og jeg har komponert en herlig, liten helgemeny jeg håper mange for glede av. Du finner en drøss av andre helgemenyer her.

Når jeg komponer en treretters meny tenker jeg på at det må være passe mye jobb og at det ikke må være kø på bruk av ovnen. I denne menyen setter du lasagnen inn, gjør klar kaka, og setter den inn når lasagnen er ferdig. Da skal den være ganske så ferdig når du har spist hovedretten.

Forrett: Gøy med feta

Den første retten er enkel og akkurat passe sommerlig (flåm eller ei). Det er fetaost, melon, litt en sort, magisk saus - og noen ristede pinjekjerner. For at ingen skal misforstå så lagde vi en video med denne retten. Du ser den her.

Hovedrett: Lasagne

Med hovedretten skal vi til Italia, men neppe slik italienerene vil gjort det. Lasagne lages vanligvis med lasagneplater, men i denne oppskriften lages den med vanlige pastaskruer eller pastarør.

Du må beherske hvit saus for å lykkes. Ellers er det ikke mye som er vanskelig med den her.

Skal det være klassisk, og det liker jeg, baker jeg noen hvitløksbagetter og lager en enkel salat til.

Dessert: Peanuttkake

Denne peanøttkaka lager du på en halvtime. Bland sammen peanøttsmør, sukker og smør først. Så vender du inn litt og litt av melet. Klapp det fint sammen i en smurt form - og la ovnen gjøre resten av jobben.

Erik Hannemann

Forrett med fetaost

Det er langt mellom så enkle foretter som smaker så godt.

Til 2 porsjoner:

8 stk terninger av fetaost

1 skiver melon

1 ss balsamicosirup

2 ss pinjekjerner

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Lettvint lasagne

I denne oppskriften finner du ikke pastaplater, men vanlige pastaskruer eller pastarør. Da er det mye lettere å lage fordi man ikke må passe på at pastaen er ferdig. Sjekk ut!

Til 4 porsjoner:

1 stk rødløk

1 stk gulrot

1 stilk stangselleri

1 fedd hvitløk

0,5 kg kjøttdeig

2 stk tomatboks

1 ss sukker

5 ss flytende kylling buljong, eller én buljongterning

1 dl rødvin

150 g ost

0,5 stk sitron, finrevet skall (kun det gule)

4 dl melk

2 ss smør

2 ss hvetemel

300 g pasta rør, eller lignende

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Peanøttkake

Den er enkel, god og kul. Hva mer kan du ønske av en peanøttkake?

Til 4 porsjoner:

3 dl hvetemel

1 ts bakepulver

5 ss peanøttsmør

5 ss brunt sukker

100 g smør

1 stk egg

1 ts vaniljesukker

1 neve peanøtter

syltetøy, valgfritt

oljetil å smøre pannen

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!