Har du vanskelig for å bestemme deg for middagsmaten?

Vel, jeg håper du finner god hjelp i vår tilfeldighetsmaskin.

Og så kommer tipset du vil bli glad for, nemlig om tilbehøret som passer til alt.

Tilbehøret - det er det som er vanskelig

Som regel går det temmelig raskt å bestemme seg for om man skal ha laks, kylling eller kjøttdeig (sjekk de ti kule oppskriftene).

Så kommer det man egentlig lurer på - hva skal man lage til? Og det skal gjerne være godt, enkelt, raskt og til og med sunt. Går det?

Klart.

Først noen ord om sunnhet: Min motivasjon er aldri (i utgangspunktet) å lage sunn mat. Saken er at jo mer interessert du er i mat, jo mer variert og dermed sunnere spiser du. Nøkkelen til bedre (og sunnere) mat ligger i å utvide mathorisonten.

Tommelfingerregelen er: Lager mat med ingredienser du ikke har laget før, er du som regel på riktig spor.

Det var mer enn nok om det i denne omgang.

Grønne bønner

Nå, til bønnene!

De grønne bønnene er mine hverdagshelter. Jeg kan ikke huske jeg ikke kjøpte dem på en handletur. De er ferdig på et par minutter og dukker opp nær sagt i alle gryter.

Den oppskriften du finner nedenfor er den vanligste måten jeg serverer dem på når de havner i en egen skål.

Den kan selvsagt utvides i alle retninger. Det enkleste er kanskje å knuse et hvitløkfedd og blande med tomatene. Og kanskje ha med litt sitronskall.

En stenkt med eddik gir også nytt litt til bønnene.

Jeg er sikker på at det finnes et vel av måter man serverer bønner på. Ikke brenn inne med ideene dine! Bruk Facebook-siden vår til å dele dine erfaringer med bønnetraktering.

God middag!

Erik Hannemann

Tilbehøret som passer til alt

Dette kan serveres til fiskepinner, kjøttboller og helstekt flyndre. Tilbehøret passer til det meste.

Til 4 porsjoner:

250 g aspargesbønner

2 stk tomat

1 stk sjalottløk

2 ss persille, finhakket

4 ss olivenolje

1 stk nektarin, eventuelt

salt

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!